DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Telegram'ın kurucusu Durov, gözaltı süreci nedeniyle Fransa'yı eleştirdi | Dış Haberler
14 okunma

Telegram'ın kurucusu Durov, gözaltı süreci nedeniyle Fransa'yı eleştirdi | Dış Haberler

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Fransa'da gözaltına alınmasından sonra yaptığı ilk açıklamada süreci "şaşırtıcı" bulduğunu belirterek, "Bir CEO'yu yönettiği platformdaki şahısların işlediği suçlar nedeniyle suçlamak için akıllı telefon öncesi döneme ait yasaları kullanmak yanlış bir yaklaşımdır." dedi

ABONE OL
Eylül 6, 2024 08:46
Telegram'ın kurucusu Durov, gözaltı süreci nedeniyle Fransa'yı eleştirdi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Fransa’daki gözaltı sürecini takiben sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Durov, geçen ay Paris’e geldikten sonra 4 gün boyunca polis tarafından sorgulandığını belirtti.

Durov, “Fransız yetkililer, Telegram’dan yanıt alamadıkları gerekçesiyle, diğer kişilerin Telegram’ı yasa dışı amaçlarla kullanmasından beni sorumlu tutmaya çalıştılar. Bu, çeşitli nedenlerle şaşırtıcıydı,” diye ifade etti. Telegram’ın Avrupa Birliği’nde resmi bir temsilci bulundurduğunu ve AB’nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini vurguladı.

Durov, Fransız makamlarının kendisine ulaşmak için birçok farklı yola sahip olduğunu belirterek, “Bir CEO’yu, platformunda gerçekleşen suçlardan sorumlu tutmak için eski döneme ait yasaları kullanmak, yanlış bir yaklaşım,” dedi.

Teknoloji yaratmanın zorlu bir süreç olduğuna dikkat çeken Durov, “Hiçbir yenilikçi, yarattığı araçların kötüye kullanılmasından kişisel olarak sorumlu tutulabileceğini bilerek yeni bir şey üretemez,” diye ekledi.

Durov, Rusya ve İran’ın daha önce Telegram’dan şifreleme anahtarlarını talep ettiğini, ancak bu talebi reddettikleri için Telegram’ın bu ülkelerde yasaklandığını açıkladı. Telegram’ın ilkelerine uymayan pazarlardan çekilmeye hazır olduklarını belirten Durov, platformun 950 milyon kullanıcıya ulaştığını ve bu durumun suçlular tarafından kötüye kullanımını artırdığını ifade etti.

Durov, “Umarım ağustos ayındaki olaylar, Telegram’ı ve sosyal medya endüstrisini daha güvenli ve güçlü hale getirecektir,” dedi.

24 AĞUSTOS’TA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Durov, 24 Ağustos’ta Paris’teki Bourget Havaalanında özel jetinden inerken gözaltına alınmıştı.

Durov’un Telegram’da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirilmişti.

Paris Savcılığı, 12 suçlamayla karşı karşıya olan Durov’un, 96 saatlik gözaltı süresinin ardından 28 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını duyurdu. Durov’un tutuksuz yargılanmasına karar verildi ve Fransa topraklarından çıkış yasağı getirildi.

*Haberin görseli AP tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP