DOLAR 34,2585 0.03%
EURO 37,6384 -0.02%
ALTIN 2.911,67-0,32
BITCOIN 21679010.95491%
İstanbul
23°

AÇIK

05:36

SABAHA KALAN SÜRE

Teknoloji Bakanı Kacır: "Tam bağımsız Türkiye’yi sizler kuracaksınız"
12 okunma

Teknoloji Bakanı Kacır: "Tam bağımsız Türkiye’yi sizler kuracaksınız"

ABONE OL
Ekim 6, 2024 07:48
Teknoloji Bakanı Kacır: "Tam bağımsız Türkiye’yi sizler kuracaksınız"
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Adana’da yaptığı konuşmada, gelecek neslin Türkiye’yi derin uzaya taşıyacağını vurguladı. Bakan Kacır, “Sadece havacılık ve uzayda değil, biyoteknolojiden enerjiye, ulaştırmadan finans teknolojilerine kadar, teknolojinin tüm alanlarında tam bağımsız bir Türkiye’yi sizler kuracaksınız.” dedi.

TEKNOFEST Adana, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olarak, T3 Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor.

Etkinlik alanını gezen Bakan Kacır, stantları ziyaret ederek, özellikle ASELSAN’ın son teknoloji ürünlerini ve radar-aviyonik çalışmalarını inceledi. Roketsan ve Tusaş stantlarını da ziyaret eden Bakan Kacır, “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu” çadırında astronotlar Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever ile buluştu. Astronotlar, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e uzay çalışmalarını anlattı.

Deneyap Atölyesi’ni de ziyaret eden Bakan Kacır, buradaki öğrencilere “Tam bağımsız Türkiye’yi sizler kuracaksınız” mesajını verdi. Bakan Kacır, Deneyap Teknoloji atölyelerinin Milli Teknoloji Hamlesi’ni zirveye taşımak için özel yetenekli öğrencileri geleceğin teknoloji yıldızları programıyla buluşturmayı hedeflediğini belirtti.

Bakan Kacır, şu anda yaklaşık 20 bin öğrencinin Deneyap programında yer aldığını vurgulayarak, “Dünyada eşi benzeri olmayan bir eğitim programını birlikte uyguluyoruz. Sizler, bu ilk basamaklarında olduğunuz yolculukta, BAYRAKTAR, ANKA, AKINCI, AKSUNGUR, HÜRKUŞ, HÜRJET, ATAK, KAAN ve KIZILELMA ile Türk milletinin gökyüzüne attığı imzayı, çok daha yükseğe, uzaya taşıyacaksınız.” dedi.

Bakan Kacır, TÜBİTAK araştırma bursları ve destek programlarıyla üniversite hayatları boyunca öğrencilerin yanında olacaklarını belirterek, “Üniversite sonrası araştırma dönemlerinde de sizin yanınızda olacağız. Asla sizi yalnız bırakmayacağız. Sizler o parlak fikirleriniz, hayalleriniz, AR-GE ve inovasyon projelerinizle Türkiye’nin geleceği için çalışın. Teknolojiyi insanlık yararına geliştiren bireyler olarak, Türk milletinin tarihi sahnesine en güçlü şekilde sizlerden çıkaracaksınız. Biz size inanıyoruz, güveniyoruz. Her daim yanınızda olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Mehmet Fatih Kacır Teknoloji Teknofest Havacılık Etkinlik Türkiye Enerji Eğitim Finans Güncel Adana Uzay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP