DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21318031.53828%
İstanbul
28°

AÇIK

16:11

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TEKNOFEST’te Teknolojik Bağımsızlık Vurgusu
6 okunma

TEKNOFEST’te Teknolojik Bağımsızlık Vurgusu

ABONE OL
Ekim 5, 2024 09:47
TEKNOFEST’te Teknolojik Bağımsızlık Vurgusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’e katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Demirören Medya standını ziyaret etti. Radyo D’nin yayınına konuk olan Bakan Kacır, Türkiye’nin siyasi ve teknolojik bağımsızlık yoluyla “Cumhuriyet’in ikinci asrını Türkiye Yüzyılı yapma” hedefini vurguladı.

Bu yıl 7’ncisini gerçekleştiren TEKNOFEST’te Demirören Medya Grubu’nun standı büyük ilgi gördü. Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda kurulan stantta, podcast odası dikkat çekti. Radyo D’nin stüdyosuna dönüşen bu alan, gençlerin yeni teknolojileri deneyimlemelerine olanak sağladı. Ayrıca, ‘green box’ adı verilen sanal stüdyo da gençlerin ilgisini çekti.

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa hazırladığı stantta, öğrencilerin tasarladığı ‘Demircan’ isimli robot, ziyaretçilere heyecanlı anlar yaşattı. Robotun sorularına doğru cevap veren gençler, ‘TEKNOFEST Adana Hatırası’ fotoğrafı ile ödüllendirildi. Stantta, Demirören Medya Grubu’na bağlı gazeteler ziyaretçilere ücretsiz olarak dağıtılırken, gazetevatan.com’un Adana’ya özel hazırladığı web sitesinin tanıtımı da yapıldı. Ayrıca, gençlerin CV’lerini online olarak oluşturmalarına olanak sağlayan bir kariyer merkezi de standa yer verildi.

BAKAN KACIR: TAM BAĞIMSIZLIK İDDİASIYLA KURULMUŞ BİR CUMHURİYETİZ’

Demirören Medya çalışanları, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın ardından Bakan Mehmet Fatih Kacır’ı ağırladı. CNNTÜRK ve Radyo D’nin canlı yayınlarına konuk olan Bakan Kacır, Türkiye’nin tam bağımsızlık hedefiyle kurulmuş bir Cumhuriyet olduğunu vurguladı. “Cumhuriyet’in ikinci asrını Türkiye Yüzyılı yapma” iddiasıyla hareket ettiklerini belirten Bakan Kacır, “Bunun yolu, siyasi bağımsızlıktan ve teknolojik bağımsızlıktan geçiyor. Dolayısıyla teknolojik bağımsızlık için durmak yok, yola devam” dedi.

Haber-Kamera: Narin KAZAK/ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Fatih Kacır Etkinlikler Teknoloji Havacılık Teknofest Türkiye Eğitim Güncel Adana Medya Uzay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.