DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,0427 -0.05%
ALTIN 2.862,861,20
BITCOIN 2135884-1.03729%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

TEKNOFEST liseler arası 'Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları' başladı | Bilim Haberleri
8 okunma

TEKNOFEST liseler arası 'Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları' başladı | Bilim Haberleri

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 09:46
TEKNOFEST liseler arası 'Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları' başladı | Bilim Haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl TEKNOFEST’in bir parçası olarak düzenlenecek olan Uluslararası ve Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışmaları, 12-17 Ağustos tarihleri arasında TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleşecek. Toplam 631 takımın başvurduğu yarışmalara katılma hakkını, rapor ve video değerlendirmeleri sonucunda başarılı bulunan 73 takım elde etti.

12-17 Ağustos tarihleri arasında TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’ndeki pistte, yarışma hakkı kazanan takımlar heyecan dolu bir mücadeleye girişacaklar.

Yarışmanın temel amacı, tasarımından teknik donanımına kadar en verimli araçları ortaya çıkarmaktır. Bu yarışma, öğrencilerin araç teknolojileri konusunda bilgi ve deneyim kazanmalarını hedeflerken, aynı zamanda ilgili alanlarda araştırmalar yapmalarını ve dünya çapındaki gelişmeleri takip etmelerini teşvik eder.

1 Milyon TL’nin Üzerinde Ödül

Alternatif ve temiz enerji kaynaklarının otomotiv sektöründe yaygınlaşmasını ve bu tür enerjilerin araç teknolojilerinde kullanımı konusunda toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlayan yarışma, Elektromobil (batarya ile çalışan elektrikli araç) ve Hidromobil (hidrojen enerjili elektrikli araç) olmak üzere iki kategoride düzenleniyor.

Yarışmaya, Türkiye’de ve yurt dışında eğitim gören Türk vatandaşları veya yabancı uyruklu lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile lise öğrencileri katılabiliyor. Yarışmada dereceye giren katılımcılara toplamda 1 milyon TL’nin üzerinde ödül verilecek.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları, medya organları ve üniversitelerin desteğiyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl 02-06 Ekim tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek.

Geri sayım başladı: TEKNOFEST teknoloji yarışmalarına Antalya ev sahipliği yapacak

Uzay görevi sonrası Türkiye’nin sıradaki hamlesi belli oldu

Genç mühendisler TEKNOFEST Kuantum Hackathon yarışmasında buluşuyor

Genç mühendisler TEKNOFEST Kuantum Hackathon Yarışması’nda buluşuyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP