DOLAR 34,2264 0.05%
EURO 37,9452 0.43%
ALTIN 2.914,49-0,50
BITCOIN 2095822-4.04827%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:15

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TEKNOFEST, Adana’da 10’da 10 yapacak
5 okunma

TEKNOFEST, Adana’da 10’da 10 yapacak

ABONE OL
Ekim 2, 2024 08:56
TEKNOFEST, Adana’da 10’da 10 yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır, 10. TEKNOFEST’te 10 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini belirtti. “TEKNOFEST Adana ile birlikte, inşallah 10’da 10 yapacağız.” dedi.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu etkinlik, T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde, 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı’nda düzenleniyor.

Hıdır, AA’ya verdiği demeçte, 2018’den beri teknoloji ve bilim dolu bir serüven yaşadıklarını ifade etti.

Geçen yıl, Cumhuriyet’in 100. yılında İstanbul, Ankara ve İzmir’de üç ayrı TEKNOFEST düzenlediklerini hatırlatan Hıdır, bu yıl yoğun bir tempoya girdiklerini anlattı.

TEKNOFEST’in kalbinde teknoloji yarışmalarının yer aldığını vurgulayan Hıdır, yarışma sayısının 7 yılda 3 kat artarak 50’ye ulaştığını belirtti. Başvuruların ise 20 binden 1,6 milyona ulaştığını ve yarışmacı sayısının 80 kat arttığını söyledi.

Hıdır, yarışmaların niteliklerinin ve içeriğinin sürekli geliştirildiğini vurguladı.

Bu yıl 11 farklı şehirde yarışmalar düzenlediklerini belirten Hıdır, Adana’da 50 kategorideki teknoloji yarışmalarında şampiyon olanların ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacağını açıkladı.

Hıdır, şampiyonlara toplam 1 milyon lira ödül verileceğini ve sosyal becerilerinin de test edileceği “Şampiyonlar Ligi” yarışmasını da başlattıklarını söyledi.

Hıdır, gençlerin geleceğin teknolojilerini inşa ettiğini belirterek, TEKNOFEST’te nükleer teknoloji ve kuantum teknolojileri alanında da yarışmalar düzenlediklerini ifade etti.

Hıdır, gençlerin kökleriyle buluşmalarını hedeflediklerini ve bu amaçla “Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren” çalışmasını başlattıklarını söyledi. Bu çalışmanın gençlerin ülkenin bilim tarihinde dijital bir yolculuğa çıkmalarını sağlayacağını belirtti.

Hıdır, Adana’da yoğun bir ziyaretçi katılımı beklediklerini belirterek, vatandaşları Adana’ya davet etti.

Hıdır, 10. TEKNOFEST’te toplamda 10 milyondan fazla ziyaretçiyi aşmayı hedeflediklerini söyledi. “TEKNOFEST Adana ile birlikte, inşallah 10’da 10 yapacağız.” dedi.

Hıdır, TEKNOFEST’in yalnızca Türkiye’ye değil, dünyaya yönelik bir çalışma olduğunu ve gençlerin toplum yararına projeler geliştirdiğini vurguladı. “Bizler teknolojinin kullanım alanları insanlığın faydasına ve iyiliğine olsun istiyoruz.” dedi.

Hıdır, Türkiye’nin yakaladığı ivmeyi dost ve kardeş ülkelerde de yaygınlaştırmak istediklerini ifade etti.

2022’de Azerbaycan’da ilk TEKNOFEST’i düzenlediklerini hatırlatan Hıdır, bu yıl Azerbaycan’dan 4 binden fazla takımın başvuru yaptığını ve 7’den fazla takımın derece aldığını belirtti. Hıdır, TEKNOFEST’i 2025’te Kıbrıs’ta gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Hıdır, TEKNOFEST’in dünyada eşi benzeri olmayan bir etkinlik olduğunu ve 100’den fazla ülkeden yarışmacının başvuru yaptığını belirtti. Hıdır, Endonezya ve Afrika’nın farklı ülkelerinden de TEKNOFEST’i düzenlemek için yoğun talepler geldiğini söyledi.

Hıdır, Anadolu Ajansının (AA) TEKNOFEST’in yıllardır paydaşı olduğunu ve AA’nın yaptığı haberler ve görüntülerle gurur duyduklarını ifade etti. Hıdır, AA Genel Müdürü Serdar Karagöz Bey ve tüm ekibe teşekkür etti.

Kaynak: AA / Zeynep Duyar – Güncel

Etkinlikler Teknoloji Teknofest Türkiye ankara Güncel Adana

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.