DOLAR 34,0866 0.2%
EURO 38,1171 0.11%
ALTIN 2.842,070,46
BITCOIN 21764263.27799%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Teknik personel üniversite sınavında başarı gösterdi
11 okunma

Teknik personel üniversite sınavında başarı gösterdi

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 07:48
Teknik personel üniversite sınavında başarı gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

47 yaşındaki Ahmet Akkoca, Kırklareli Üniversitesi’nde bir yıllık teknik personellik görevinden sonra, 29 yıl sonra yeniden girdiği üniversite sınavında büyük bir başarıya imza attı. Aldığı puanla, görev yaptığı üniversitenin İlahiyat Fakültesi’ne yerleşen Akkoca, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çorum’un Osmancık ilçesinde 1977 doğumlu olan Akkoca, Osmancık İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra askerliğini tamamlamış ve yevmiyeli işlerde çalışmaya başlamıştı. Ancak 1995 yılında girdiği üniversite sınavının sonuç belgesine ulaşamamıştı. Yıllar sonra Kırklareli Üniversitesi’nde göreve başlayan Akkoca, yarım kalan hayalini gerçekleştirmek için tekrar sınava girme kararı aldı.

Akkoca, düzenli ve disiplinli bir çalışmanın sonucunda başarısını elde etti ve 29 yıl sonra üniversite sınavında istediği sonuca ulaştı. Artık hem çalışacak hem de eğitimine devam edecek olan Akkoca, bu kararın kendisine hem maddi hem de manevi açıdan büyük bir kazanım sağlayacağına inanıyor.

Akkoca, üniversitede öğrenci olmanın kendisine ayrı bir heyecan verdiğini belirtirken, gençlere de örnek olmak istediğini vurguladı. “Okumanın yaşı yoktur,” diyen Akkoca, “Okumanın zararı yoktur, faydası vardır.” sözleriyle eğitimin önemini bir kez daha vurguladı. İlahiyat Fakültesi’nde okuyor olmanın kendisi için ayrı bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Akkoca, gelecekte görev yaptığı üniversitede yükselebileceğine ve bu sayede okumanın katkılarından daha da fazla faydalanabileceğine inanıyor.

Akkoca’nın bu başarısı, yaşının her zaman bir engel olmadığını ve hedeflere ulaşmak için mücadeleden vazgeçmemenin önemini bir kez daha gösterdi.

Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP