DOLAR 34,1031 0.21%
EURO 38,0993 0.07%
ALTIN 2.841,380,44
BITCOIN 21713472.59384%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Tekerlekli Sandalyedeki Çocuk Merdivenden Yuvarlandı
8 okunma

Tekerlekli Sandalyedeki Çocuk Merdivenden Yuvarlandı

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 07:44
Tekerlekli Sandalyedeki Çocuk Merdivenden Yuvarlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

17 yaşındaki DMD kas hastası Ansar Nurzhanov, annesi Assel Nurzhanova (48) tarafından tedavisi için Antalya’nın Alanya ilçesine getirilmişti. Kazakistan’a dönmek için Antalya Havalimanı’na geldiklerinde, tekerlekli sandalyede olan Ansar’ı merdivenden indirmek isteyen bir görevli çocuğu düşürdü.

Ansar’ın kolunda ve bacağında kırıklar oluştu. Annesi, oğlunun yolculuk yapamayacak durumda olduğunu ve vize sürelerinin de dolduğunu belirtti. Şimdi hem anne hem de oğlu kaçak durumda bulunuyor.

Assel Nurzhanova, Ansar’ın tedavisi için 3 yıldır Alanya’ya getiriyordu. Bu yıl da Haziran sonunda oğlunu tedavi ve rehabilitasyon için Antalya’ya getirmiş, 8 Ağustos’ta ise ülkelerine dönmek için havalimanına gitmişlerdi.

Havalimanında tekerlekli sandalyedeki Ansar’ın taşınması için görevlilerden yardım istedi. Ancak görevli, pasaport kontrolünden sonra onlardan ayrıldı. Ansar’ın uçağa binmesi yaklaştığında, Nurzhanova görevlinin hala gelmediğini fark etti ve asansör aradı. Ancak asansör bulamayınca çevredeki yolcular onlara yardım teklif etti.

Yolcuların yardımıyla Ansar, 1 kat aşağı indirildi. Bu sırada gelen görevli, Ansar’ı kucağına alıp merdivenden indirmeye başladı. Ancak dengesini kaybeden görevli, Ansar ile birlikte merdivenden yuvarlandı.

Ansar’ın başı kanadı ve 2 haftadan uzun bir süredir hastanede tedavi görüyor. Nurzhanova, oğlunun taburcu olduktan sonra Alanya’ya döneceğini ve iyileşene kadar ülkeye dönemeyeceklerini söyledi.

Assel Nurzhanova, havalimanı hizmetlerini veren şirket ve görevliden şikayetçi oldu. Kazakistan Konsolosluğu ve İçişleri Bakanlığı da konuya müdahale edeceklerini belirtti.

Ancak anne ve oğul, vize sürelerinin dolması nedeniyle kaçak durumda bulunuyor ve yardıma ihtiyaç duyuyor.

Kazakistan Alanya Çocuk Ulaşım Hukuk Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP