DOLAR 34,2745 0.09%
EURO 37,6773 0.19%
ALTIN 2.921,050,41
BITCOIN 2143164-0.72863%
İstanbul
23°

AÇIK

16:07

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TechAnkara Proje Pazarı Gerçekleşti
3 okunma

TechAnkara Proje Pazarı Gerçekleşti

ABONE OL
Ekim 8, 2024 10:57
TechAnkara Proje Pazarı Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği “TechAnkara Proje Pazarı” etkinliği, girişimciler ve yatırımcıları bir araya getirdi.

ATO Congresium’da gerçekleşen etkinliğe Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin, ATO Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan katıldı.

Etkinliğin bir parçası olarak düzenlenen TechAnkara Ödül Töreni’nde Shellix Smart firmasının Mistikist ürünü birincilik ödülüne layık görüldü. Kybele’s Garden (As Biyoteknoloji) firmasının Fermente Alg Hammaddesi Üretimi projesi ikinci, Retinow Sağlık firmasının Retinow AI ve Retinow Fundus Kamera projesi ise üçüncü oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, konuşmasında Türkiye’de teknoloji girişimciliğinin hızla geliştiğini ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için yapılan çalışmaları vurguladı. Bakan Yardımcısı Çoştu, Ar-Ge teşvikleri, Teknopark uygulamaları, TÜBİTAK ve KOSGEB destekleri gibi çeşitli mekanizmalar aracılığıyla girişimciler için finansman olanakları sağladıklarını belirtti.

Ankara Valisi Vasip Şahin ise Ankara’nın tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra teknolojik gelişmelere açık bir şehir olduğunu ifade etti. Ankara Kalkınma Ajansı’nın, şehrin teknoloji üssü olarak gelişmesine katkıda bulunmak için çalıştığını vurgulayan Vali Şahin, özellikle göreceli olarak geride kalmış sektörleri öne çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan, Ankara’nın tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve son yıllarda teknoloji, bilim ve girişimcilik ekosisteminin merkezi haline geldiğini vurguladı. Kalkan, ajansın spordan sanata, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda Ankara’nın marka değerini artıracak projelere imza attığını ve teknolojiyi her alanda önemsediğini belirtti.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.

Teknoloji Ekonomi Finans ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.