DOLAR 34,2773 0.31%
EURO 37,4907 -0.13%
ALTIN 2.905,160,56
BITCOIN 2073148-0.51368%
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:40

SABAHA KALAN SÜRE

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Üniversitelerin Değerler Üzerine Temellendirilmesi Gerekiyor
9 okunma

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Üniversitelerin Değerler Üzerine Temellendirilmesi Gerekiyor

ABONE OL
Ekim 9, 2024 07:48
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Üniversitelerin Değerler Üzerine Temellendirilmesi Gerekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, rektörlerle yaptığı toplantıda, bilgi üretiminin değerlerden yoksun bir şekilde gerçekleştiği için insanlığın birçok insan yapımı felaketle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Meclis Tören Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Kurtulmuş, Türkiye’nin yükseköğrenimde önemli bir mesafe kat ettiğini belirtti. Gençlik yıllarında sadece birkaç şehirde üniversite olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, bugün her ilde üniversitelerin bulunmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Üniversite sayısının 208’e ulaştığını ve 7,5 milyon öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirten Kurtulmuş, 340 bin yabancı öğrencinin varlığının da Türkiye’nin küresel iddialarını taşıması için önemli olduğunu ifade etti.

‘REKABET VE ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ’

Kurtulmuş, yükseköğrenimi daha iyi bir noktaya taşımak için üniversiteler arasında rekabetin önemine dikkat çekti. 208 üniversitenin birbirleriyle yarışması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, bu rekabetin üniversitelerin yükselmesine ve yücelmesine katkı sağlayacağını belirtti. Üniversitelerin uluslararasılaşmasının da önemli olduğunu belirten Kurtulmuş, üniversitelerin öğretim, öğrenci ve araştırma programlarıyla uluslararası üniversite çevrelerine entegre olması gerektiğini vurguladı. Uluslararası iş birlikleri, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları ve makalelerin yayımlanmasıyla üniversitelerin uluslararasılaşmasının hızlandırılabileceğini söyledi.

‘DEĞERLER EĞİTİMİN MERKEZİNDE OLMALI’

Kurtulmuş, üniversitelerin yüksek teknolojinin gelişmesinde önemli bir rol oynadığını ancak bilgi üretiminin değerlerden yoksun bir şekilde gerçekleştiği için insanlığın ciddi sorunlarla karşılaştığını belirtti. Vicdan, ahlak, adalet ve saygı gibi temel insani değerlerin bugün üniversitelerde yeterince ön plana çıkarılmadığını vurgulayan Kurtulmuş, bu durumun insan yapımı felaketlere yol açtığını söyledi. Günümüz dünyasında insanların vicdan, ahlak ve adalete duyarsızlaştığını ve bunu dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun olmuş insanların bile sergilediğini belirten Kurtulmuş, bu durumun eğitimdeki eksikliklerin bir sonucu olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, Türk- İslam medeniyeti ekseninde kurulan devletlerin temelinde denge unsurunun yer aldığını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Uluslararası İlişkiler Numan Kurtulmuş Politika Eğitim

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP