DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2296576-1.21732%
İstanbul
15°

AZ BULUTLU

15:46

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TBMM Başkanı Kurtulmuş, SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda konuştu Açıklaması
4 okunma

TBMM Başkanı Kurtulmuş, SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda konuştu Açıklaması

ABONE OL
Ekim 26, 2024 08:00
TBMM Başkanı Kurtulmuş, SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda konuştu Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara’da TUSAŞ’a gerçekleştirilen saldırının sadece bir kuruluşa yönelik bir saldırı olmadığını vurguladı. Kurtulmuş, saldırının iki teröristin eylemiyle sınırlı olmadığını ve arkasında daha büyük bir plan olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda yaptığı konuşmada, etkinliğin Türkiye’nin milli savunma sanayisinin ulaştığı noktayı sergilediğini ifade etti. Fuarın, Türkiye’nin dostlarına güç, düşmanlarına ise korku verdiğini vurgulayan Kurtulmuş, katılımcıların ülkenin geleceğine ve Türk milletinin yeteneklerine olan güvenlerinin artarak devam ettiğini gözlemlediğini dile getirdi.

Kurtulmuş, Türkiye’nin milli savunma sanayisinin geldiği yeri ve yüksek teknolojilerini sergilemesi açısından fuarın büyük önem taşıdığını vurguladı. Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında öncü konuma gelmesi hedefinin yılmadan takip edilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

Milli savunma teknolojilerinde kaydedilen ilerlemeye katkı sağlayan Özdemir Bayraktar’ı da anan Kurtulmuş, Baykar’ın ilk günden itibaren kararlılıkla ve azimle her türlü zorluğun üstesinden gelerek yoluna devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin milli savunma sanayisinin bugünkü konuma ulaşmasında Baykar’ın büyük katkıları olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, başta Özdemir Bayraktar olmak üzere milli savunma sanayisine destek veren herkese rahmet diledi.

TUSAŞ’taki terör saldırısına değinen Kurtulmuş, saldırının sadece bir kuruluşu hedeflemekle kalmadığını, arkasında büyük bir plan olduğunu ifade etti. Saldırının gerçek amacının Türkiye’yi yıllarca olduğu gibi paralize etmek olduğunu belirten Kurtulmuş, saldırının arkasındaki güçleri ve amaçlarını bildiklerini ve gereken tedbirleri aldıklarını vurguladı.

Saldırının iki amacı olduğunu belirten Kurtulmuş, birincisinin Türkiye’nin büyüyen ve gelişen milli savunma sanayisine darbe vurmak olduğunu söyledi. İkinci amacın ise yıllardır olduğu gibi terör üzerinden Türkiye’yi meşgul etmek ve milli hedeflerinden uzaklaştırmak olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu hedeflere asla ulaşamayacaklarını belirtti. Kurtulmuş, hastanelerde yaralıları ziyaret ettiğinde bile onların yılma ve daha çok çalışarak gereken cevabı vereceklerine dair milli şuurlarını gördüğünü ve bu durumun ülkenin geleceğine olan inancını daha da artırdığını söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Türkiye’nin milli savunma sanayisine destek veren herkese minnettarlık duyduğunu dile getirdi. Türkiye’nin milli savunma sanayisindeki her ilerlemede karşılarına çıkanların sadece engeller çıkarmak istemediğini belirten Kurtulmuş, F-35’te zorluk çıkaranların, S-400 meselesini siyasi bir araç olarak kullananların asıl endişelerinin Türkiye’nin kendi uçaklarını ve hava savunma sistemlerini geliştirerek dışa bağımlılığını azaltması olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin milli savunma sanayisindeki mühendislerin yaş ortalamasının 33 olduğunu belirten Kurtulmuş, ABD’de bu ortalamanın 50’nin üzerinde olduğunu söyledi. Kurtulmuş, bu durumun savunma sanayisinde geleceğin Türk mühendislerinde, Türk firmalarında ve Türkiye’de olduğunu gösterdiğini belirtti.

Numan Kurtulmuş Etkinlikler Teknoloji Havacılık Güvenlik istanbul Ankara Güncel Terör TUSAŞ Uzay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP