DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21563820.01575%
İstanbul
23°

AÇIK

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Tayyare ve Motor AŞ’nin kurulduğu alana Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi inşa edildi
31 okunma

Tayyare ve Motor AŞ’nin kurulduğu alana Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi inşa edildi

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 11:38
Tayyare ve Motor AŞ’nin kurulduğu alana Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi inşa edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ilk uçak fabrikasının kurulduğu Kayseri’de, havacılık ve uzay bilimleri alanında eğitim veren yeni bir lise inşa ediliyor. 98 yıl önce başlayan ancak yarım kalan havacılık hikayesinin bu liseyle yeniden canlanması hedefleniyor.

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever Mehmet Altun iş birliğiyle Erenköy Mahallesi’nde hayata geçirilen lise, 2025 yılında öğrenci alımına başlayacak. Uçak şeklindeki mimarisiyle dikkat çeken lise, öğrencilere fen lisesi seviyesinde nitelikli eğitim sunmayı amaçlıyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, lise hakkında şunları söyledi: “Türkiye’nin ilk tayyare fabrikası 1926 yılında Kayseri’de kurulmuştu. Fabrikanın bulunduğu alanda, lise benzeri bir çıraklık okulu da yer alıyordu. Şimdi biz, bu tarihi yeniden canlandırıyoruz. Kayseri’de havacılık tarihi yeniden ayağa kalkıyor.”

Lisenin 11 atölye, geniş bir hangar, kütüphane ve kafeterya gibi çeşitli alanları bulunuyor. Öğrenciler, İngilizce hazırlık sınıfıyla eğitime başlayacaklar ve gelecekte aynı alanda ilk meslek ortaokulunu da kurma planları mevcut.

Lisenin yakınında bulunan 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü ile iş birliği yapılacağı belirtiliyor. Bu sayede, öğrenciler pratik uygulamalarda ve derslerde bu fabrikadaki mühendis ve komutanlardan da eğitim alabilecekler. Palancıoğlu, “Bu lise, sadece teorik değil, pratik ve uygulamaya yönelik bir eğitim kurumu olacak. Türkiye’de havacılık ve uzay alanında gençlerin yetişeceği bir merkez haline gelecek” dedi.

Lisenin sponsoru olarak TAİ, TEİ, TUSAŞ, Alp Havacılık, BAYKAR gibi savunma sanayi şirketleri belirlendi. Başarılı öğrenciler, burs imkanından faydalanacak ve stajlarını tamamladıktan sonra iş garantisiyle iş hayatına atılabilecekler. Palancıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı, 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü ve savunma sanayi şirketlerinin liseyle iş birliği yapacağını belirtti.

Lisenin bahçesinde, geçmişte üretilen uçakların sergileneceği bir müze de bulunacak. Palancıoğlu, “Vatandaşlarımız, döneminde üretilen uçaklarla Kayseri’de üretilen uçakları kıyaslayabilecekler. Bu yarım kalan hikayeyi Kayseri’de Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi tamamlayacak” diye konuştu.

kayseri Havacılık Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP