DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0927 0.08%
ALTIN 2.863,521,22
BITCOIN 21638671.68619%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Tavşantepe Mahallesi’nde Çocuklara Psikososyal Destek
6 okunma

Tavşantepe Mahallesi’nde Çocuklara Psikososyal Destek

ABONE OL
Eylül 20, 2024 09:44
Tavşantepe Mahallesi’nde Çocuklara Psikososyal Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Psikososyal Destek Ekipleri, Diyarbakır’ın Tavşantepe Mahallesi’ndeki 7-13 yaş arası yaklaşık 50 çocuğa psikososyal destek sağladı. Ekip, çocukların durumuna ilişkin bir ön rapor hazırlayarak Bakanlığa sundu. Rapor, çocukların yaşanan olay hakkında konuşmaktan çekindiklerini, durumu bastırmış veya anlamlandıramamış olabileceklerini gösteriyor. Rapor ayrıca, ailelerin çocuklarına konuyu konuşmamaları konusunda telkinde bulunmuş olma ihtimalini de değerlendiriyor.

Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocukların günlük yaşam rutinlerinin, bölgede yoğun olarak bulunan jandarma ve arama kurtarma ekipleri nedeniyle bozulduğu ve çocukların bu duruma uyum sağlamakta zorlandığı belirtiliyor. Rapor, çocukların hem psikolojik hem de sosyal açıdan etkilenmiş olabileceğini vurguluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilk raporun ardından çocukların durumlarının daha derinlemesine incelenmesi için talimat verdi. Bakanlık bünyesinde, Tavşantepe Mahallesindeki çocukların psikolojik iyilik hallerini artırmak ve günlük yaşam rutinlerini eski haline getirmek amacıyla özel bir ekip oluşturuldu. Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak bu ekip, yakın zamanda köydeki çocuklara yas ve travma yönetimi çalışmaları yapacak. Daha kapsamlı çalışmalar ise soruşturmanın tamamlanmasının ardından başlayacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Diyarbakır Güvenlik Eğitim Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP