DOLAR 34,0201 -0.13%
EURO 38,1265 0.56%
ALTIN 2.831,841,05
BITCOIN 21242724.67617%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Taviloğlu Koleksiyonu Sanatseverlerle Buluştu
6 okunma

Taviloğlu Koleksiyonu Sanatseverlerle Buluştu

ABONE OL
Eylül 18, 2024 07:47
Taviloğlu Koleksiyonu Sanatseverlerle Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

50 yılı aşkın bir süredir titizlikle biriktirilen sanat eserlerinden oluşan “Taviloğlu Koleksiyonu: Bir Koleksiyoner Hikayesi” sergisi, Artİstanbul Feshane’de görkemli bir açılışla sanatseverlerle buluştu.

Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mustafa Taviloğlu’nun koleksiyonculuk yolculuğunun büyük bir emek ve özveriyle şekillendiğini vurguladı. “Taviloğlu Koleksiyonu, sadece bir sergi değil, aynı zamanda yıllarca süren bir tutkunun somutlaşmış hali. Kendisi iş dünyasında büyük başarılara imza atmış bir isim ve aynı özveriyi bu sergi için de göstermiş. İstanbul’a böyle değerli bir koleksiyonu armağan ettiği için kendisine teşekkür ediyorum,” dedi.

Koleksiyonunun sergilenmesinden büyük heyecan duyduğunu ifade eden Mustafa Taviloğlu, serginin arkasındaki emeği ve özveriyi vurguladı. “Bu sergiyi hayata geçirmek için çok değerli insanların desteğine ihtiyaç duyduk. Özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Miras ve Kültür AŞ’ye yardımları için minnettarım,” diye konuştu.

Taviloğlu, toplam 903 sanatçının 2.412 eserinin 7 farklı mekanda sergilendiğini belirterek, “Bu zorlu süreçte birçok değerli insanın desteğini aldık. Hepsi olmasaydı bu işlerin altından kalkmam mümkün olmazdı. Niyetimiz elimizdeki eserleri bir defada sergileyebilmekti ve İstanbul’un farklı yerlerindeki mekanlarla bu mümkün hale geldi,” dedi.

Taviloğlu, sergi boyunca 16 konferans düzenleneceğini ve yaklaşık 80 sanatçıyı ağırlayacaklarını duyurarak, “Bu sergi, uluslararası boyutta önemli bir etkinlik olacak. İyi işler yaparsanız, bunun fark edilmemesi mümkün değil. Desteklerini hiç esirgemeyen Türkiye İş Bankası, İstanbul Resim Heykel Müzesi, Türk Hava Yolları gibi kurumlara da teşekkür ediyorum,” dedi.

“Taviloğlu Koleksiyonu”, 15 Aralık tarihine kadar Artİstanbul Feshane, Galeri Eyüpsultan, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, İstanbul Sanat Müzesi, İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, Mecidiyeköy Likör Fabrikası ve Müze Gazhane’de ücretsiz olarak görülebilecek.

mustafa taviloğlu Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler istanbul Kültür Güncel Sanat Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP