DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2292207-2.09123%
İstanbul
18°

AÇIK

18:15

AKŞAMA KALAN SÜRE

TAV Havalimanları’nın Airport Innovation Days Etkinliği, Yenilikçi Girişimleri Ödüllendirdi
7 okunma

TAV Havalimanları’nın Airport Innovation Days Etkinliği, Yenilikçi Girişimleri Ödüllendirdi

ABONE OL
Ekim 26, 2024 10:56
TAV Havalimanları’nın Airport Innovation Days Etkinliği, Yenilikçi Girişimleri Ödüllendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TAV Havalimanları, “Geleceğin Havalimanları ve Mobilite Çözümleri” konusunda inovasyonun teşvik edilmesi amacıyla ikinci kez düzenlenen “Airport Innovation Days” etkinliğini Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan 15 finalist arasından, jüri değerlendirmesi sonucunda ilk üç girişim ödüllendirildi.

TAV Havalimanları ile Groupe ADP’nin Financial Times Group’a bağlı Sifted ile ortaklaşa düzenlediği “Airport Innovation Days”in Türkiye ayağında Sensemore, Assistbox ve Waste Log girişimleri ödüllerle taçlandırıldı.

Esenboğa Havalimanı’nda yolcuların yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlik, TAV Havalimanları Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Franck Mereyde ve Ankara Esenboğa Havalimanı Genel Müdürü Nuray Demirer’in konuşmalarıyla başladı. Finalist girişimler, gün boyunca jüri, katılımcılar ve yolculara projelerini sundu.

‘KÜRESEL ETKİMİZ 33 ÜLKEDE 110 HAVALİMANINA ULAŞIYOR’

TAV Havalimanları Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Franck Mereyde, havalimanı işletmeciliğinin uzun vadeli bir bakış açısı gerektirdiğini belirterek, “TAV Havalimanları olarak, yılda 336 milyon yolcuya hizmet veren dünyanın en geniş havalimanı işletmeciliği platformu Groupe ADP’nin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Küresel olarak 33 ülkede 110 havalimanına ulaşan geniş bir ağa sahibiz. Ankara Esenboğa da bu ağın önemli bir parçası. Büyüme her zaman önceliğimiz ve stratejimiz üç temel ayak üzerine kurulu: yolcu deneyimi, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme. Çevre üzerindeki etkimizi en aza indirmek, yolcularımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak ve operasyonlarımızı verimli hale getirmek için sürekli çalışıyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için girişimcilik ekosisteminden yararlanıyor ve girişimlere destek veriyoruz. Hem günlük operasyonlarımızda hem de uzun vadeli hedeflerimizde girişimlerle işbirliği yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

ÜÇ FARKLI KATEGORİDE ÖDÜL VERİLDİ

Etkinliğe katılan girişimler ön elemeyi geçerek, “Havalimanı Operasyonları”, “Yeşil Havalimanı” ve “Yolcu Deneyimi” olmak üzere üç farklı kategoride yarıştı. Birincilik ödülünü kazanan Sensemore, makinelerin performansını ve güvenilirliğini optimize etmek için son teknoloji ve yapay zeka destekli araçlar kullanıyor. Arızaları önceden tahmin ederek bakım sürelerini ve maliyetlerini düşürüyor. İkinci sırada yer alan Assistbox, video tabanlı çözümleriyle kurumların tüm görüntülü görüşme ihtiyaçlarını hızlı ve etkili bir şekilde karşılamayı hedefliyor. Üçüncülük ödülünü alan Waste Log ise atık yönetiminde tam kontrol sağlayan bir platform. Kurumların atıklarını anlık olarak takip etmesini ve raporlamasını sağlayarak çevresel etkilerini azaltmalarına yardımcı oluyor.

Airport Innovation Days etkinliği, 6 Kasım’da Ürdün’ün Amman Queen Alia Havalimanı’nda ve ardından 4 Aralık’ta Fransa’nın Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nda devam edecek.

KAZANANLAR PARİS’TE DÜZENLENECEK ETKİNLİĞE KATILACAK

Ödül kazanan üç girişim, 4 Aralık’ta Paris’te düzenlenecek etkinliğe katılma şansına sahip oldu. Birinci olan girişim, PoC (Proof of Concept) ödülüyle TAV Havalimanları’nın işlettiği bir havalimanında projelerini hayata geçirme fırsatı bulacak ve çözümünü gerçek ortamda test edebilecek. Ayrıca, her üç girişime de Sifted tarafından uluslararası tanıtım desteği sağlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Ankara Esenboğa Havalimanı Esenboğa Havalimanı Teknoloji Ekonomi Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP