DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2298102-1.57051%
İstanbul
18°

AÇIK

15:46

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TAV Havalimanları’ndan İnovasyon Etkinliği: Airport Innovation Days
5 okunma

TAV Havalimanları’ndan İnovasyon Etkinliği: Airport Innovation Days

ABONE OL
Ekim 26, 2024 09:56
TAV Havalimanları’ndan İnovasyon Etkinliği: Airport Innovation Days
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TAV Havalimanları, geleceğin havalimanları ve mobilite çözümlerinde inovasyonu teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Airport Innovation Days” etkinliğinin ikinci ayağını Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gerçekleştirdi. 15 finalistin yarıştığı etkinlikte, uzman jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk üç girişim ödüllendirildi.

Ulaştırma ve havacılık sektörlerine çözümler sunan girişimler, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda buluştu. Dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformlarından biri olan TAV Havalimanları, Financial Times Group’a bağlı Sifted ile iş birliği içinde düzenlediği etkinliğin Türkiye ayağında Sensemore, Assistbox ve Waste Log girişimleri ödüllerle taçlandırıldı. Esenboğa Havalimanı’nda yoğun ilgiyle karşılanan etkinliğin açılış konuşmaları, TAV Havalimanları Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Franck Mereyde ve Ankara Esenboğa Havalimanı Genel Müdürü Nuray Demirer tarafından gerçekleştirildi. Finalist girişimler, gün boyunca jüri, katılımcılar ve yolculara projelerini sundu.

“Küresel ayak izimiz 33 ülkede 110 havalimanına ulaşıyor”

TAV Havalimanları Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Franck Mereyde, “TAV Havalimanları olarak, yılda 336 milyon yolcuya hizmet veren dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformlarından biri olan Groupe ADP’nin bir parçasıyız. Küresel olarak 33 ülkede 110 havalimanına hizmet veriyoruz. Ankara Esenboğa, bu geniş ağımızın önemli bir üyesidir. Havalimanı işletmeciliği uzun vadeli bir bakış açısı gerektirir. Büyüme her zaman önceliğimizdir ve stratejimiz üç ana ayağa dayanır: Yolcu deneyimi, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme. Çevresel etkimizi azaltmayı, yolcularımıza en iyi seyahat deneyimini sunmayı ve operasyonlarımızı verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için girişimcilik ekosisteminden faydalanıyor ve girişimlere destek sağlıyoruz. Gündelik operasyonlarımızda ve uzun vadeli hedeflerimizde girişimlerle iş birliği yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan girişimler, ön değerlendirmeyi başarıyla geçerek “Havalimanı Operasyonları”, “Yeşil Havalimanı” ve “Yolcu Deneyimi” olmak üzere üç farklı kategoride yarıştılar. Birincilik ödülünü kazanan Sensemore, makinelerin performansını ve güvenilirliğini optimize etmek için en son teknolojiyi ve yapay zeka destekli araçları kullanıyor. Arızaları önceden tahmin ederek bakım sürelerini ve maliyetlerini azaltmayı hedefliyor. İkinci sırada yer alan Assistbox, video tabanlı çözümleriyle kurumların tüm görüntülü görüşme ihtiyaçlarını hızlı ve etkili bir şekilde karşılamayı amaçlıyor. Üçüncülük ödülünü alan Waste Log ise atık yönetiminde tam kontrol sağlayan bir platform olarak kullanılıyor. Kurumların atıklarını anlık olarak takip etmesini ve raporlamasını sağlayarak çevresel etkilerini azaltmayı hedefliyor.

Airport Innovation Days etkinliği, 6 Kasım’da Ürdün’ün Amman Queen Alia Havalimanı’nda ve ardından 4 Aralık’ta Fransa’nın Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nda devam edecek. Ödül alan üç girişim, 4 Aralık’ta Paris’te düzenlenecek etkinliğe katılma şansına sahip oldu. Birinci olan girişim, PoC (Proof of Concept) ödülü ile TAV Havalimanları’nın işlettiği bir havalimanında projelerini hayata geçirme fırsatı bulacak ve çözümünü gerçek ortamda test edebilecek. Ayrıca, her üç girişim de Sifted tarafından uluslararası tanıtım desteği alacak. – İSTANBUL

Ankara Esenboğa Havalimanı Esenboğa Havalimanı Havacılık Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.