DOLAR 34,2914 0.01%
EURO 37,1201 0.24%
ALTIN 3.013,26-0,52
BITCOIN 23518762.17858%
İstanbul
17°

AÇIK

15:44

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TAV Havalimanları’ndan Airport Innovation Days Etkinliği
2 okunma

TAV Havalimanları’ndan Airport Innovation Days Etkinliği

ABONE OL
Ekim 28, 2024 11:56
TAV Havalimanları’ndan Airport Innovation Days Etkinliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TAV Havalimanları, geleceğin havalimanları ve mobilite çözümlerinde inovasyonu teşvik etmek amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlediği “Airport Innovation Days” etkinliğini Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan 15 finalist girişimden üçü, jüri değerlendirmeleri sonucunda ödüllendirildi.

Ulaştırma ve havacılık sektörüne yenilikçi çözümler sunan girişimler, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda buluştu. TAV Havalimanları, Groupe ADP ve Financial Times Group’a bağlı Sifted iş birliğiyle düzenlenen “Airport Innovation Days” etkinliğinin Türkiye ayağında Sensemore, Assistbox ve Waste Log girişimleri ödüllerle taçlandırıldı. Esenboğa Havalimanı’nda yolcuların yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlik, TAV Havalimanları Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Franck Mereyde ve Ankara Esenboğa Havalimanı Genel Müdürü Nuray Demirer’in konuşmalarıyla başladı. Finalist girişimler, gün boyunca jüri, katılımcılar ve yolculara sunumlarını gerçekleştirdi.

TAV Havalimanları Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Franck Mereyde, “TAV Havalimanları olarak, yılda 336 milyon yolcuya hizmet veren dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformu olan Groupe ADP’nin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. 33 ülkede 110 havalimanını kapsayan küresel bir ağa sahibiz ve Ankara Esenboğa bu ağın önemli bir parçası. Havalimanı işletmeciliği, uzun vadeli bir bakış açısı gerektirir. Büyüme her zaman önceliğimizdir ve stratejimiz üç temel ayağa dayanır: Yolcu deneyimi, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme. Çevresel etkimizi en aza indirmek, yolcularımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak ve operasyonlarımızı verimli hale getirmek için çalışıyoruz. Bu hedeflere ulaşırken girişimcilik ekosisteminden yararlanmak ve girişimlere destek vermek istiyoruz. Gündelik operasyonlarımızda ve uzun vadeli hedeflerimizde girişimlerle iş birliği yapmak için heyecanlıyız” dedi.

Etkinliğe katılan girişimler, “Havalimanı Operasyonları”, “Yeşil Havalimanı” ve “Yolcu Deneyimi” olmak üzere üç farklı kategoride değerlendirildi.

Birincilik ödülünü kazanan Sensemore, makinelerin performansını ve güvenilirliğini en üst düzeye çıkarmak için son teknoloji ve yapay zeka destekli araçlar kullanıyor. Arızaları önceden tespit ederek bakım sürelerini ve maliyetlerini azaltıyor. İkinci sırada yer alan Assistbox, video tabanlı çözümleriyle kurumların tüm görüntülü görüşme ihtiyaçlarını hızlı ve etkili bir şekilde karşılamayı hedefliyor. Üçüncülük ödülünü alan Waste Log ise atık yönetiminde tam kontrol sağlayan bir platform. Kurumların atıklarını gerçek zamanlı olarak takip etmelerini ve raporlamalarını sağlayarak çevresel etkilerini azaltmalarına yardımcı oluyor. Airport Innovation Days etkinliği, 6 Kasım’da Ürdün’ün Amman Queen Alia Havalimanı’nda ve ardından 4 Aralık’ta Fransa’nın Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nda devam edecek.

Ödül kazanan üç girişim, 4 Aralık’ta Paris’te düzenlenecek etkinliğe katılma şansı elde etti. Birinci olan girişim, PoC (Proof of Concept) ödülü ile TAV Havalimanları’nın işlettiği bir havalimanında projelerini hayata geçirme fırsatı bulacak ve çözümünü gerçek ortamda test edebilecek. Ayrıca, her üç girişim de Sifted tarafından uluslararası tanıtım desteği alacak. – İSTANBUL

Ankara Esenboğa Havalimanı Esenboğa Havalimanı Havacılık Teknoloji Ekonomi Ankara Yerel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.