DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Tatar'dan KKTC'deki turizm sektörünü hedef alan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne tepki | Dış Haberler
21 okunma

Tatar'dan KKTC'deki turizm sektörünü hedef alan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne tepki | Dış Haberler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkesindeki turizm sektörünü hedef alan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) tepki göstererek, "Rum Liderliği, turizm sektörümüzü hedef alan düşmanca girişimde bulunuyor." ifadesini kullandı

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 07:45
Tatar'dan KKTC'deki turizm sektörünü hedef alan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne tepki | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avrupa Birliği (AB) ve diğer ülkelerden KKTC’ye tatile gelmek isteyen ve rezervasyonlarını daha önceden yaptırmış kişilerin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından yasadışı bir şekilde geçişlerinin engellendiğini açıkladı. Tatar, GKRY’nin tur operatörlerini de tehdit ederek, bu durumun şantaj niteliği taşıdığını ifade etti.

Tatar, GKRY’nin 61 yıldır devam eden Kıbrıs Türk halkına yönelik baskıcı ve izolasyon politikasının bir sonucu olarak turizm sektörünü hedef aldığını vurguladı. “Rum Liderliği”nin, Kıbrıs Türk halkının temel insan haklarını ihlal eden bu çağ dışı anlayışa son vermesi gerektiğini belirten Tatar, GKRY’nin ekonomik abluka politikasının son aşamasında turizm sektörünü hedeflediğini söyledi.

Tatar, GKRY’nin daha önce de KKTC’den mülk alan üçüncü ülke vatandaşlarını hedef alan uygulamalara imza attığını hatırlatarak, Rum yönetiminin bu politikasıyla Kıbrıs adasının geleceğine dair gerçek niyetlerini gösterdiğini belirtti. Tatar, hem emlak hem de turizm sektörlerinde KKTC’yi engelleyici faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve hem AB hem de uluslararası kamuoyu nezdinde gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

GKRY, KKTC'NİN EMLAK VE TURİZM SEKTÖRLERİNİ HEDEF ALIYOR

GKRY son dönemde KKTC’den mülk alan üçüncü ülke vatandaşlarına karşı, “Rum mallarını yağma” iddiasıyla hukuki süreç başlattı. Bu kapsamda, son 6 ayda KKTC’den emlak satın alan veya emlakçılık yapan 2 İsrailli ve 1 Alman vatandaşı GKRY’de gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı.

Geçtiğimiz hafta, Rum basınının KKTC’deki otel ve turistlere kiralanan evlerin Güney Kıbrıs turizmini olumsuz etkilediğini iddia etmesinin ardından, GKRY, KKTC’den rezervasyon yaptırılmış turistlerin Güney Kıbrıs’tan kuzeye geçişlerini engellemeye çalıştı. Ayrıca, tur operatörleri ve rehberlere yönelik yaptırım tehdidinde bulundu.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP