DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 2152971-0.01622%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Taşkent’te Türk Ressam Küçüköner’in Sergisi Açıldı
8 okunma

Taşkent’te Türk Ressam Küçüköner’in Sergisi Açıldı

ABONE OL
Ekim 12, 2024 07:48
Taşkent’te Türk Ressam Küçüköner’in Sergisi Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, “Atayurt’tan Anayurda Mimari Miras” adlı gravür resim sergisiyle Türk sanatçısı Mustafa Küçüköner’in eserleri sanatseverlerle buluştu.

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), Ziraat Bank Özbekistan, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Taşkent Büyükelçiliğinin destekleriyle düzenlenen sergide, Türk Dünyası’nın tarihi yapı ve medreseleri, Küçüköner’in ustalıklı ellerinden çıkan 30’a yakın gravür resimle yeniden can buldu.

Serginin açılış törenine, Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, DTİK Özbekistan Temsilcisi Atilla Aydoğmuş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Ziraat Bank Özbekistan Genel Müdürü Volkan Güldürmez ve ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile gazeteciler katılarak sanatın birleştirici gücüne tanıklık etti.

Açılış konuşmasında Büyükelçi Bekar, serginin Türkiye ile Özbekistan arasındaki kültürel bağların güçlenmesinin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, bu serginin ayrıca “atayutr” olarak adlandırılan Özbekistan’dan Anadolu topraklarına uzanan ortak kültürel mirasın bir yansıması olduğunu belirtti.

Ziraat Bank Özbekistan Genel Müdürü Güldürmez ise Ziraat Bankasının ulusal ve uluslararası platformlarda sanata olan desteğinin önemini dile getirerek, bu serginin hattat ve tuğra ustası İsmet Keten’in Osmanlı Padişah Tuğraları sergisinin ardından düzenledikleri ikinci sergi olduğunu hatırlattı.

DTİK Özbekistan Temsilcisi Aydoğmuş, Türk iş dünyası olarak, Türk sanatçıların Özbekistan’a gelerek sergi ve kültürel etkinliklerle sosyal hayata renk katmalarını önemsediklerini belirterek, bu sayede iki ülkenin kültürel bağlarının güçlenmesine katkıda bulunulacağını ifade etti.

Prof. Dr. Zorlu da üniversite olarak Özbekistan ile işbirliği içinde olduklarını belirterek, Özbekistan’ın birçok üniversitesiyle işbirliği protokolleri imzaladıklarını, ortak sempozyumlar düzenlediklerini ve öğrenci ve öğretim üyeleri değişimi programları yürüttüklerini aktardı.

Semerkant’ta düzenlenen ilk serginin ardından Taşkent’te açılan serginin de iki ülke arasındaki kültürel, insani ve bilimsel ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacağından emin olduklarını dile getiren Zorlu, bu serginin sanatın sınır tanımayan gücünün bir kanıtı olduğunu vurguladı.

Ressam Mustafa Küçüköner, açılış sonrasında basına yaptığı açıklamada, sergide 27 gravür eserden 15’inin Özbekistan’daki tarihi medreselerin resimlerinden oluştuğunu belirtti.

Ziraat Bank Özbekistan Konferans Salonu’nda başlayan sergi, 20 Ekim’e kadar sanatseverlere açık kalacak.

Kaynak: AA / Bahtiyar Abdülkerimov – Güncel

Uluslararası İlişkiler Kültür Sanat Özbekistan Ressam Güncel Kültür Sanat Yaşam Miras

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP