Tarım ve Orman Bakanlığı’nın son araştırmaları, halk sağlığını tehdit eden gıda üreticilerini ortaya koydu. Bakanlık, düzenli denetimlerle gıda ürünlerinin standartlara uygunluğunu kontrol ediyor ve eksiklikleri kamuoyuyla paylaşıyor.
Son denetimlerde, Ataşehir’de iki şubesi bulunan ve “Meşhur Sarıyer Börekçisi” adını kullanan Menaz Un Mamülleri’nden alınan çiğ börek harcında kıyma yerine kanatlı eti ve tavuk taşlığı bulundu.
Helmi Köse – Yasmer Baharat’ın kırmızı pul biberinde ise içeriği belirsiz yabancı maddeler tespit edildi. Ayrıca Bursa ve Tokat’ta üretilen bazı zeytinyağlarında taklit ve tağşiş saptandı.
Bakanlık, daha önce de “Sarıyer” adını kullanan çeşitli börekçilerde sahte gıda ve sağlıksız ürünlere rastlamıştı. Fatih’teki bir işletmede yapılan denetimlerde böreklerde sakatat tespit edilmişti. Bu durum üzerine, “Tarihi Sarıyer Börekçisi” bir açıklama yayınladı.
Sosyal medyada büyük yankı uyandıran Fatih’teki “Sarıyer” isimli börekçiyle ilgili tağşiş iddiaları üzerine Tarihi Sarıyer Börekçisi, herhangi bir bağlantıları olmadığını açıkladı.
Açıklamada, söz konusu işletmeyle hiçbir ilişkilerinin bulunmadığı vurgulanarak, kendilerinin 30 yılı aşkın süredir Kocaeli’ndeki tesislerinde yüksek hijyen standartlarında üretim yaptıkları belirtildi.
Açıklamada, Tarihi Sarıyer Börek’in ürünlerinin Türkiye genelinde geniş bir dağıtım ağıyla satıldığı ve sıkı denetimler altında üretildiği belirtildi. Müşteri sağlığı ve güvenliğinin öncelikli olduğu vurgulandı.
Açıklamada, “Sarıyer” adını kullanarak faaliyet gösteren ve sağlıksız ürünler üreten işletmelerle hiçbir ilişkilerinin olmadığı tekrar belirtilerek, müşterilerden gelen sorulara her zaman yanıt vermeye hazır oldukları ifade edildi.
Kaynak: Haberler.com / Abdurrahman Yazıcı – 3.Sayfa İstanbul 3-sayfa Sarıyer Ekonomi Güncel Sağlık Yaşam Kıyma
GENEL
18 saat önceGENEL
18 saat önceGENEL
18 saat önceGENEL
18 saat önceGENEL
19 saat önceGENEL
19 saat önceGENEL
19 saat önce