DOLAR 34,2731 -0.01%
EURO 37,4480 -0.15%
ALTIN 2.923,41-0,15
BITCOIN 22252383.6503%
İstanbul
18°

AÇIK

16:00

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Tan Kesler: Hedefimiz Premier Lig
8 okunma

Tan Kesler: Hedefimiz Premier Lig

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City'nin Başkan Vekili Tan Kesler, kulüp olarak ciddi bir değişimin içerisinde olduklarını ve bu adaptasyon sürecinin...

ABONE OL
Ekim 14, 2024 08:33
Tan Kesler: Hedefimiz Premier Lig
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, milli maçlar nedeniyle verilen arada Antalya’da bir hazırlık kampı gerçekleştirdi. Kampın ardından İngiltere’ye dönen sarı-siyahlılarda Başkan Vekili Tan Kesler, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) kulübün hedefleri, gelecek planları ve projeleri hakkında bilgiler paylaştı.

Kesler, öncelikle Premier Lig’e çıkma hedeflerinin devam ettiğini vurgulayarak, “Bu sene de aynı hedefle yola çıktık. Kulüp olarak ciddi bir değişim süreci geçirdik. Bu adaptasyon tamamlandığında ligin son bölümünde üst sıralarda yer alacağımızı ve çıkışa en güçlü adaylardan biri olacağımızı düşünüyorum” dedi.

“İngiltere’de futbol kulüpleri, uzun vadeli planlarına sadık kalıyorlar” diyen Kesler, Türkiye’de çok değerli başkanlar, yöneticiler ve spor adamları olduğunu ancak Avrupa’daki kulüplerin planlama konusunda daha tutarlı olduğunu belirtti. Kesler, “Ülkemizde futbola olan tutku çok yüksek olduğu için hızlı başarı ve sonuçlar bekleniyor. Planlara ve projelere hızlı tepkiler bekleniyor ya da çabuk vazgeçiliyor. Transfer konusunda ise Türkiye’ye çok özel oyuncular geliyor, bu da Türk futboluna büyük katkı sağlıyor. Ancak takım olgusunu oluşturacak transfer politikaları daha değerli olabilir. Futbol evrensel bir oyun, herkes aynı dili konuşuyor, sadece yöntemler farklılaşıyor. Avrupa’da daha sabırlı ve planlı bir yaklaşım var. Altyapı ve eğitmen konularına daha çok önem veriliyor. Bizde modeller daha sık değiştiriliyor. Bu yanlış anlamına gelmiyor, ancak farklar var. Örneğin Championship ile Türkiye’de topun oyunda kalma süresi arasında büyük bir fark var. Oyunun yönetim şekli farklı. Avrupa’da hakemler oyunu oynatmaya yönelik, Türkiye’de ise biraz daha fazla müdahale ediyorlar. Avrupa’da futbol daha hızlı oynanıyor” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Hull City ve Maribor’dan sonra üçüncü bir takım satın alma hedefleri olup olmadığı sorulduğunda Kesler, “Aslında bunu Acun Bey’e sormamız gerekir. Çünkü o bizim liderimiz ve bir vizyonu var. Biz de o vizyonu takip ediyoruz. Acun Bey’e güveniyor, inanıyor ve bize fikir ve geliştirme alanı sağlıyor. Türkiye konusunda ise zaten yoğun bir mesai harcıyor. Biz de onun iş yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. Üçüncü kulüp şu anda planlarımızda yok. Acun Bey karar verecek. Kendisinin yapısı gereği herkese destek olmak istediği için birçok kulüple görüştüğünü biliyorum. Türk futbol ekonomisine destek olmak istiyor. Acun Bey’in Türk futboluna hizmeti her zaman devam edecektir” dedi.

Tan Kesler, Türkiye’deki genç futbolcuları takip ettiklerini ve Süper Lig’in kalite olarak Championship’in üstünde olduğunu düşündüklerini ifade etti. “Fiziksel anlamda daha gelişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle Türk oyuncuları takip ediyoruz. İlk senemizde birçok Türk oyuncunun yurtdışına adapte olma zorluğu çektiğini gördük. Bu nedenle Türk oyuncuları daha yakından takip ederek, uygun oyuncuları kadromuza katmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla Türk oyuncu göreceksiniz” diye konuştu.

Kesler, Hull City olarak sağladıkları sponsorluk geliri ve marka değerinin arttırılması konusunda birçok kulübün kendilerinden fikir alışverişi yaptığını söyledi. “Sponsorluk, marka değerini yükseltme, seyirci sayısını arttırma gibi konularda sadece Türkiye’den değil, ligdeki diğer takımlar ve Premier Lig’deki küçük takımlar da bizden bilgi istiyor. Çünkü biz kulübümüzü çok hızlı büyütmeyi başardık. Acun Bey’in vizyonunu hayata geçirdik. Seyircilerimiz samimiyete inandı ve bizi desteklemeye karar verdi. İki yılda taraftar sayısını iki katına çıkarmış çok fazla kulüp yok. Sponsor gelirlerini bu kadar artırmış bir kulüp de yok. Biz kendimize iyi bir ekonomi oluşturduk. Başkanımızın yarattığı dünyaya inanan insanlardan oluşan bir ekibimiz var. Burada tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.