DOLAR 34,2510 0.35%
EURO 37,2285 0.42%
ALTIN 2.989,211,19
BITCOIN 23518662.23611%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent’te Başlıyor
9 okunma

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent’te Başlıyor

ABONE OL
Ekim 18, 2024 09:47
TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent’te Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öncülüğünde 2019 yılından bu yana 9 ülkede 13 kez gerçekleştirilen TalentforBIZ kariyer etkinliği, yarın Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nden yapılan açıklamada, etkinliğin bu yıl dördüncüsü olacağı ve yarın saat 09.00-17.00 arasında Hyatt Regency Taşkent Otel’de gerçekleştirileceği belirtildi.

Etkinliğin amacı, gençlerin yoğun ilgisini çeken bir platformda global ölçekte faaliyet gösteren Türk şirketlerini Özbek gençleriyle buluşturmak ve binlerce üniversite öğrencisi ve mezununa Türkiye ve Özbekistan’da iş, staj ve eğitim gibi farklı kariyer fırsatları sunmaktır.

ASELSAN, Halkbank, Türk Hava Yolları gibi önde gelen Türk şirketlerinin yanı sıra Özbekistan’da faaliyet gösteren Çalık Enerji, Koç İnşaat, Kontrolmatik gibi kuruluşlar da etkinlikte yer alacak. Etkinlikte yöneticilerle söyleşiler, bilgilendirme oturumları ve mülakatlar düzenlenecek.

ASELSAN ve Türksat, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile Özbekistan Yükseköğretim, Bilim ve İnovasyon Bakanlığı’nın desteğiyle Taşkent’te kurulan Olmazor StarTUp Kuluçka Merkezinde ofisler açacaklar. Etkinlikte bu ofislerde istihdam edecekleri genç Özbek mühendislerle mülakatlar gerçekleştirecekler.

TUSAŞ ise Olmazor StarTUp Kuluçka Merkezinde yapısal tasarım, yapısal analiz, uçuş bilimleri, aviyonik ve yazılım alanlarında görev almak üzere Engineer Enhancement Programı kapsamında 4 ay eğitim vereceği genç mühendislerin başvurularını etkinlikte kabul ederek ön görüşmelerini yapacak.

Bu etkinlik, Türkiye ve Özbekistan arasındaki etkileşimi kariyer alanında da güçlendirerek gençlere kariyer fırsatları sunmayı ve işverenlerin Özbekistan’daki faaliyetlerinde ihtiyaç duydukları nitelikli insan kaynağına ulaşmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Etkinlik, Türk devletleri ile insan kaynağı alanında etkileşimi güçlendirmek amacıyla bu yıl Özbekistan’ın ardından Bosna Hersek, Kazakistan ve Kırgızistan’da da düzenlenmeye devam edecek.

Etkinliğe katılmak için Türkiye’nin dijital kariyer platformu Yetenek Kapısı üzerinden kayıt yapılabilir. Ayrıca platform üzerinden TalentforBIZ Taşkent kapsamında düzenlenecek kariyer etkinliklerine ve mülakatlara da başvuru yapılabilir.

Katılımcıların yetkinliklerini işverenlere en doğru şekilde aktarabilmeleri için Yetenek Kapısı üzerindeki profillerini Özbekçe, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç dilde eksiksiz doldurmaları ve güncel tutmaları öneriliyor.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi resmi web sitesi “talentforbiz.org” adresinden ve “@talentforbiz” sosyal medya hesapları üzerinden sunuluyor.

Kaynak: AA / Abdullah Sarica – Güncel

Uluslararası İlişkiler Özbekistan Etkinlik Taşkent Güncel Eğitim Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP