DOLAR 34,2632 0.42%
EURO 37,2355 0.46%
ALTIN 2.987,091,12
BITCOIN 23198321.1545%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

15:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Özbekistan’da Düzenlenecek
4 okunma

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Özbekistan’da Düzenlenecek

ABONE OL
Ekim 18, 2024 11:47
TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Özbekistan’da Düzenlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen TalentforBIZ kariyer etkinlikleri, genç yetenekler ile işverenleri bir araya getirerek kariyer fırsatları sunuyor.

2019 yılından bu yana farklı ülkelerde düzenlenen etkinlikler, gençlerin kariyer yolculuklarında onları desteklemeyi amaçlıyor. Bu yıl Özbekistan’da dördüncüsü düzenlenecek TalentforBIZ, 19 Ekim 2024 tarihinde Taşkent’te gerçekleştirilecek.

Etkinlik, Türk şirketleri ile Özbek gençlerini buluşturarak iş, staj ve eğitim gibi farklı kariyer imkanları sunmayı hedefliyor. Global ölçekte faaliyet gösteren Türk şirketleri ile Özbek üniversite öğrencileri ve mezunları bir araya gelecek.

Özbekistan’daki Türk kurum ve kuruluşları yöneticileriyle söyleşiler, bilgilendirme oturumları ve mülakatlar düzenlenecek.

Aselsan ve Türksat gibi şirketler, “OLMAZOR StarTUp Kuluçka Merkezi”ndeki ofislerine genç Özbek mühendisler alacak. Turkish Aerospace ise “Engineer Enhancement Program (EEP)” kapsamında 4 ay eğitim vereceği genç mühendislerin başvurularını etkinlik sırasında alacak.

Türk devletleri arasındaki etkileşimin kariyer alanında da güçlenmesi hedefleniyor. Gençlere kariyer fırsatları sunulurken, işverenlerin Özbekistan’daki faaliyetlerinde ihtiyaç duydukları nitelikteki insan kaynağına ulaşmaları kolaylaştırılacak.

Etkinlik bu yıl Özbekistan’dan sonra Bosna Hersek ve Kazakistan’da da düzenlenecek.

Özbek üniversite öğrencileri ve mezunları, Türkiye’nin dijital kariyer platformu Yetenek Kapısı üzerinden fuara katılmak için kayıt yaptırabilirler. Platform aynı zamanda TalentforBIZ Taşkent’teki kariyer etkinliklerine ve mülakatlara başvurmak için de kullanılabilir. Katılımcıların yetkinliklerini işverenlere en doğru şekilde aktarabilmeleri için profillerini eksiksiz doldurmaları ve güncel tutmaları öneriliyor.

Etkinlik ile ilgili detaylı bilgi resmi web sitesi “talentforbiz.org” adresi üzerinden sunuluyor. – ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uluslararası İlişkiler Türkiye Cumhuriyeti Etkinlikler Özbekistan Teknoloji Türkiye Eğitim Yerel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.