DOLAR 34,2906 -0.01%
EURO 37,2182 0.14%
ALTIN 3.022,63-0,01
BITCOIN 23917252.80571%
İstanbul
18°

AÇIK

05:59

SABAHA KALAN SÜRE

Tacizle Suçlanan Okul Müdürüne Cezada Şaşkınlık: 4 Taksit Kararı
8 okunma

Tacizle Suçlanan Okul Müdürüne Cezada Şaşkınlık: 4 Taksit Kararı

ABONE OL
Ekim 27, 2024 09:47
Tacizle Suçlanan Okul Müdürüne Cezada Şaşkınlık: 4 Taksit Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

– 22.00

Okul müdürüne taciz suçlamasıyla 4 taksit halinde para cezası verildi.

Adana’nın Kozan ilçesinde görev yapan bir okul müdürü, bir kadına mesaj yoluyla taciz ettiği iddiasıyla yargılandı. Mahkeme, müdüre 2 bin 240 TL para cezası verdi ve bu cezanın 4 taksitte ödenmesine karar verdi. Tacize uğradığını iddia eden kadın ise karara tepki göstererek daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini belirtti.

Üç çocuk annesi K.E., 25 Ekim 2023 tarihinde okul müdürü İrfan S.’nin kendisini mesaj yoluyla taciz ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Müdür hakkında yapılan soruşturma sonucunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İrfan S., K.E.’ye “Yalnızlığını belli etme, ben de yalnızım çıkar gelirim” şeklinde mesajlar gönderdiği ve sosyal medyada eşinin fotoğrafının altına “Seni eşinle görmeye dayanamıyorum” şeklinde yorumlar yazdığı gerekçesiyle “mesaj yoluyla taciz” suçlamasıyla yargılandı.

Mahkeme, tacizin haberleşme araçları kullanılarak gerçekleştiğini belirterek, önce 135 gün adli para cezası verdi. Ancak müdürün sabıkasız olması nedeniyle cezayı 112 güne düşürdü ve her gün için 20 TL olmak üzere toplam 2 bin 240 TL para cezasını 4 taksitte ödemesine hükmetti.

Karara tepki gösteren K.E., “Yargılama süreci benim için çok zorluydu. 112 gün para cezası almasına şaşırdım. Hapis cezası da verilebilirdi. Taksitli ceza yerine hapis cezası olması gerekirdi. Ben haklı olduğuma inanıyorum ve hukuki mücadeleye devam edeceğim. Daha ağır bir ceza verilmesini isterdim. Bir yıl boyunca ailem ve ben çok yıprandık. Daha ağır ceza alması için insanların daha fazla mı acı çekmesi gerekiyordu? Eşim ve ailem beni destekledi, ama sürekli konuşulduk ve psikolojik olarak çok yorucu bir dönem geçirdik. Bir eğitimcinin böyle davranmaması gerekir. Bütün insanlar çocuklarını bu eğitimciye emanet ediyor. Daha önce de birçok davası olmuş ama bir şekilde aklanmayı başarmış” dedi.

Tacizle Suçlanan Okul Müdürüne Cezada Şaşkınlık: 4 Taksit KararıKaynak: İhlas Haber Ajansı / BERİL SOLMUŞGÜL – Yerel

3-sayfa Eğitim Yerel Kozan Adana Hukuk Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP