DOLAR 34,2954 0.02%
EURO 37,0761 0.12%
ALTIN 3.011,76-0,57
BITCOIN 23401371.7973%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:44

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Suriye'deki ABD üslerine kamikaze İHA saldırısı | Dış Haberler
6 okunma

Suriye'deki ABD üslerine kamikaze İHA saldırısı | Dış Haberler

Suriye'nin Humus ile Deyrizor ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Tenef ile Ömer Petrol Sahası askeri üslerine aidiyeti bilinmeyen kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi

ABONE OL
Ekim 28, 2024 07:45
Suriye'deki ABD üslerine kamikaze İHA saldırısı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deyrizor’da, Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan Ömer petrol sahasındaki bir ABD üssü, saat 22.30 civarında kimliği belirsiz bir kamikaze İHA tarafından hedef alındı. Bu bilgi, Suriye’deki yerel kaynaklardan elde edildi.

Saldırı sonrası üs bölgesinde siren sesleri duyulurken, ABD savaş uçakları bölgenin semalarında devriye görevi üstlendi.

Daha sonra ABD güçleri, Ömer petrol sahasındaki üsten, Fırat Nehri’nin batısında İran destekli grupların faaliyet gösterdiği Haşşam, Cafra, Havice ve Mreyiyye köylerine topçu ateşi açtı.

Aynı zamanda Humus ilindeki çöl bölgesinde bulunan ABD’nin Tenef üssü, birden fazla kamikaze İHA ile hedef alındı.

AA’nın haberine göre, üste bulunan hava savunma sistemleri, bazı İHA’ları hedeflerine ulaşmadan düşürdü. Ancak, sayıları bilinmeyen diğer İHA’lar da üsse isabet etti. Her iki üste de yaşanan kayıplar henüz bilinmiyor.

Suriye’de son dönemde, Tenef bölgesi, Irak sınırına yakın Malikiyye ilçesi, Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesi ve Deyrizor ilindeki ABD üslerine, kimliği belirsiz İHA’lar, SİHA’lar ve karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleniyor.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri’nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA’larla saldırılar düzenliyor.

*Haberde AA’nın arşiv fotoğrafı kullanılmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP