DOLAR 34,0071 -0.17%
EURO 38,0743 0.4%
ALTIN 2.829,920,98
BITCOIN 21629235.01731%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Suriye Devlet Başkanı Esad'dan Türkiye açıklaması | Dış Haberler
21 okunma

Suriye Devlet Başkanı Esad'dan Türkiye açıklaması | Dış Haberler

Suriye Devlet Başkanı Esad, Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltme çabalarının henüz somut bir sonuç vermediğini belirterek, Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesini istediğini ancak bunun normalleşme görüşmeleri için bir şart olmadığını belirtti

ABONE OL
Ağustos 27, 2024 07:45
Suriye Devlet Başkanı Esad'dan Türkiye açıklaması | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Türkiye ile ilişkilerine değindi.

Esad, iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltme çabalarının henüz somut bir sonuca ulaşmadığını belirtti. Türk askerlerinin Suriye’den çekilmesini talep eden Esad, bunun normalleşme görüşmeleri için bir ön şart olmadığını vurguladı.

Bugüne kadar yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ifade eden Esad, Rusya, İran ve Irak’ın arabuluculuk çabaları için, “Arabulucuların ciddiyetine ve samimi çabalarına rağmen girişimler kayda değer bir sonuç vermedi,” dedi.

“SORUN TOPLANTI DEĞİL, TOPLANTININ İÇERİĞİ”

Geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, “Sorun toplantı değil, toplantının içeriği,” diyen Esad, görüşmelerin içeriğine dikkat çekti.

“Görüşmenin temeli nedir? Terörizmi desteklemek ve Suriye topraklarından çekilmek gibi sorunların nedenlerini sona erdirmek mi? Sorunun özü budur. Sorunun özü hakkında bir tartışma olmasaydı, böyle bir toplantı ne anlama gelirdi?” diye sordu Esad.

Esad, ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan her türlü girişime olumlu yanıt vereceğini ancak bu tür görüşmelerin temelinin öncelikle atılması gerektiğini sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında, “Özellikle Sayın Esed’e ‘Ya ülkeme gel veya üçüncü bir ülkede bu görüşmeyi yapalım’ çağrımı iki hafta önce yaptım. Bu konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanımı görevlendirdim. O da muhataplarıyla görüşmek suretiyle inşallah bu dargınlığı, kırgınlığı aşmak suretiyle yeni bir süreci başlatalım istiyoruz,” ifadesini kullanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.