DOLAR 34,1189 0.28%
EURO 38,1346 0.15%
ALTIN 2.873,911,59
BITCOIN 2146276-0.19644%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Sümela Manastırı’nda 11. ayin düzenlendi
16 okunma

Sümela Manastırı’nda 11. ayin düzenlendi

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:49
Sümela Manastırı’nda 11. ayin düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Sümela Manastırı, bu yıl da Ortodoks Hristiyanlar için önemli bir buluşma noktası oldu. 11’inci kez düzenlenen ayin, Gelibolu Metropoliti Stefanos Dinidis’in önderliğinde gerçekleşti.

Hristiyan dünyasında ‘Meryem Ana’nın göğe yükseliş günü’ olarak kutlanan bu özel günde, yüzlerce kişi sabah saatlerinde minibüslerle manastıra ulaştı. Güvenlik önlemleri, jandarma ekipleri tarafından sağlandı. Ziyaretçiler, Trabzon Valiliği tarafından verilen giriş kartlarıyla kontrollü bir şekilde manastıra alındı.

Bu yılki ayine, Fener Rum Patriği Bartholomeos katılmadı. Ayin, yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıllarda 15 Ağustos’ta düzenlenen ayinin, bu yıl 23 Ağustos’a ertelenmesi sebebiyle katılımın daha az olduğu gözlendi.

‘DÜNYADA KALICI BARIŞ İÇİN DUA EDİYORUZ’

Stefanos Dinidis konuşmasında, Patrik Bartholemeos’un selamlarını iletti. “Bu topraklarda yaşayan Müslümanlar ve Hristiyanlarla, yurt dışından gelen Ortodoks konuklarımızla birlikte Meryem Ana’nın huzurunda buluştuk. Ülkemizde ve dünyada kalıcı barış ve dayanışmanın tesis olması için dua ediyoruz. Devletimizin izni ve desteğiyle gerçekleşen bu ayin için Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’a ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Misafirperverlikleri için değerli Maçka halkına teşekkür ederiz. Bu duygu ve düşüncelerle Müslüman kardeşlerimizi ve tüm ziyaretçileri selamlıyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Dinidis’in konuşmasının ardından ilahiler söylendi ve kutsanan ekmek ile şarap katılımcılara dağıtıldı. Ayinin sona ermesinin ardından tarihi manastır, ziyaretçilere yeniden açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meryem Ana Gelibolu Trabzon Kültür Güvenlik Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP