DOLAR 34,2211 -0.01%
EURO 37,5540 0.18%
ALTIN 2.877,140,27
BITCOIN 2091123-1.68322%
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:05

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Sultangazi’deki kültür gezilerinde yeni durak Çanakkale oldu
4 okunma

Sultangazi’deki kültür gezilerinde yeni durak Çanakkale oldu

ABONE OL
Ekim 10, 2024 10:50
Sultangazi’deki kültür gezilerinde yeni durak Çanakkale oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sultangazi Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlar için düzenlediği kültür gezilerine devam ediyor. Konya’dan sonra bu sefer Çanakkale’ye düzenlenen geziyle katılımcılar, tarih dolu mekanları keşfetme fırsatı buldu.

Rehberler eşliğinde Çanakkale’nin önemli tarihi yerlerini gezen katılımcılar, Çanakkale Şehitleri Anıtı, 57’nci Piyade Alayı Şehitliği, Gelibolu Yarımadası, Rumeli Mecidiye Tabyası ve Aynalı Çarşı gibi mekanları ziyaret etti. Tarihin derinliklerinde yolculuk eden katılımcılar, duygusal anlar yaşadı.

‘GEZİLER DEVAM EDECEK’

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Çanakkale, tarihimizde önemli bir yere sahip. Bir milletin zafer yolunda gösterdiği fedakarlık ve imkansızlıklar içindeki bir milletin yeniden doğuşunun canlı bir örneği. Türk kahramanlık tarihinin en onurlu zaferi olan Çanakkale’nin manevi atmosferini komşularımızla paylaşmak istedik. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Komşularımızın tarihe tanıklık etmesi ve yeni yerler keşfetmesi için kültür gezilerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Yerel Haberler Kültür Sanat Sultangazi Çanakkale Kültür

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.