DOLAR 34,2688 0.11%
EURO 37,2162 -0.04%
ALTIN 3.017,160,74
BITCOIN 2315765-0.83883%
İstanbul
15°

AÇIK

18:22

AKŞAMA KALAN SÜRE

Sultangazi’de 7. Hamsi Festivali Düzenlendi
10 okunma

Sultangazi’de 7. Hamsi Festivali Düzenlendi

ABONE OL
Ekim 21, 2024 10:48
Sultangazi’de 7. Hamsi Festivali Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Rizeliler Derneği iş birliği ile düzenlenen 7. Hamsi Festivali, son gününde 2 ton hamsi dağıtımıyla sona erdi. Festival alanında Rize yöresine ait gıda ürünleri stantları ziyaretçilere lezzet dolu anlar yaşattı.

17-20 Ekim tarihleri arasında Sultangazi Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen festival, Rize’nin eşsiz lezzetlerini ve kültürünü sergiledi. Festivalde, Rize yöresine özgü yiyecekler, içecekler ve el yapımı ürünler satıldı. Geleneksel Rize eşarpları, mısır unundan yapılmış ekmekler, galetalar ve pekmez gibi ürünler de festivalde yer aldı.

Festivale, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yasin Bakırcı, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, YRP İlçe Başkanı İbrahim Yasin, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Başça, Sultangazi Rizeliler Dernek Başkanı Osman Kişmir, Kırkpınar Ağası Ufuk Ünlü, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘GELENEK GÖRENEKLERİMİZİ YAŞATIP, YAYMAYI VE MEMLEKET ÖZLEMİNİ GİDERMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Festivalde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Sultangazi’de düzenlenen Anadolu Kültür Festivali kapsamında 7. Hamsi Festivali’nin son gününde 2 ton hamsi dağıtıldığını belirtti. Dursun, festivalin yöresel lezzetleri bir araya getirerek hemşehrilerin bağlarını güçlendirdiğini ve birlik ve beraberliği sağlamayı hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, gelenek ve göreneklerin yaşatılması ve memleket özleminin giderilmesi için yapılan bu etkinliğin vatandaşların mutluluğuna katkı sağladığını ifade etti.

‘HERKESİ GELİP TATMAYA DAVET EDİYORUM’

Festivale katılan İlker Şamdanlı, her yıl düzenlenen etkinliğin kendilerine büyük keyif verdiğini belirtti. Festivalde balık ekmek yediklerini ve yöresel lezzetlerin yer aldığını ifade eden Şamdanlı, herkesi festivale gelip bu lezzetleri tatmaya davet etti.

Göktuğ Kayalar ise festivalin düzenlenmesinden dolayı Sultangazi Belediye Başkanı ve Rizeliler Dernek Başkanı’na teşekkür etti. Festivalde hamsi dağıtılmasının vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Gastronomi Sultangazi Festival Kültür Yaşam Rize

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.