DOLAR 34,1977 0.02%
EURO 37,2569 0.11%
ALTIN 2.941,200,51
BITCOIN 2307639-0.41142%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

18:30

AKŞAMA KALAN SÜRE

Subaşı’nda 11. Kivi Festivali Coşkuyla Kutlandı
7 okunma

Subaşı’nda 11. Kivi Festivali Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
Ekim 13, 2024 07:48
Subaşı’nda 11. Kivi Festivali Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Subaşı beldesi, 11. Subaşı Kivi Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Subaşı Belediyesi ve Yalova Kivi Üreticileri Birliği tarafından organize edilen festival, Mehmet Tunalı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Açılış, kurdele kesimi ve festival alanındaki stantların gezilmesiyle başladı.

Yalova Valisi Hülya Kaya, açılış konuşmasında, Yalova’nın kivi ve aronyasının değerli ürünler olduğunu vurgulayarak, bu ürünlerin sürdürülebilir üretimi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

Kaya, belediyeler, İl Özel İdare ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Araştırma Enstitümüz, kivinin değerini artıracak yeni çeşitler bulmak için çalışıyor ve bu çeşitlerin patentlerini alarak yurt dışına satarak daha da değerlendireceğiz. Hedefimiz, mevcut ürünün tanıtımını daha da genişletebilmek ve çalışmalarımızın tüm Türkiye tarafından sahiplenilmesini sağlamak” dedi.

Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mutlu Çoban, üreticilerle sürekli bilgi alışverişinde olduklarını ve kivinin pazardaki yerini güçlendirmek için çalıştıklarını söyledi. Çoban, Yalova kivisinin marka değeri yaratılmasına destek olmak için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

Kivili pasta kesimi ve halk oyunları gösterisiyle sona eren festivale, AK Parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, CHP Milletvekili Tahsin Becan, kurum müdürleri, kivi üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Hülya Kaya Altınova Ekonomi Subaşı yalova Turizm Kültür Tarım Yaşam Kivi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP