DOLAR 34,0164 -0.15%
EURO 38,0751 0.42%
ALTIN 2.827,240,88
BITCOIN 21279254.15701%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Starmer, Sunak döneminden kalan 40 milyon sterlinlik helikopter sözleşmesini feshedecek | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Starmer, Sunak döneminden kalan 40 milyon sterlinlik helikopter sözleşmesini feshedecek | Dış Haberler
25 okunma

Starmer, Sunak döneminden kalan 40 milyon sterlinlik helikopter sözleşmesini feshedecek | Dış Haberler

Birleşik Krallık Başbakanı Starmer, Muhafazakar Parti döneminin simgelerinden olan 40 milyon avroluk başbakanlık helikopterinin anlaşmasını yenilemeyerek iade edeceğini duyurdu.

ABONE OL
Ağustos 27, 2024 08:45
Starmer, Sunak döneminden kalan 40 milyon sterlinlik helikopter sözleşmesini feshedecek | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Başbakan Rishi Sunak’ın yoğun bir şekilde kullandığı 40 milyon sterlinlik VIP helikopter sözleşmesi, yeni Başbakan Keir Starmer’in talimatıyla iptal edilecek. Bu karar, İşçi Partisi lideri tarafından verilen bir talimatla yürürlüğe konulacak.

Sunak’ın görevi sırasında, hükümet tarafından finanse edilen helikopterler, trenle seyahatin neredeyse aynı hızda olacağı durumlarda bile Southampton, Dover, West Midlands ve Essex’teki etkinliklere ulaşmak için kullanılmıştı.

"14 Yıllık Çürümeyi Sona Erdireceğiz"

Starmer’ın beş yıllık sözleşmeyi yenilememe kararı, İşçi Partisi’nin önceki 14 yıllık Muhafazakar Parti yönetiminden kopuşunun bir sembolü olarak görülüyor.

Bugün Downing Street bahçesinde yapacağı konuşmasında bu temayı vurgulayacak ve “14 yıllık çürüme ve on yıllık gerilemeyi” sona erdirme sözü verecek.

Starmer’ın konuşmasında, Birleşik Krallık siyasetinin alışılagelmiş durumundan sıyrılma ihtiyacına odaklanacağı ve bunu gerçekleştireceklerine dair net mesajlar vereceği bekleniyor.

Sunak ve bazı Muhafazakar Parti hükümeti üyelerinin kullandığı helikopter, İşçi Partisi tarafından “Birleşik Krallık’ın en pahalı Uber’i” olarak eleştirildi.

İşçi Partililer için bu helikopter, Muhafazakarların savurganlığının ve ülkenin geri kalanının karşı karşıya olduğu sorunlardan tamamen kopukluğunun bir sembolüydü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.