DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21537070.33297%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Star Wars’ın unutulmaz karakterini seslendiriyordu, hayatını kaybetti!
8 okunma

Star Wars’ın unutulmaz karakterini seslendiriyordu, hayatını kaybetti!

ABONE OL
Eylül 10, 2024 07:47
Star Wars’ın unutulmaz karakterini seslendiriyordu, hayatını kaybetti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya çapında tanınan aktör James Earl Jones, 93 yaşında hayatını kaybetti. “Field of Dreams” ve sayısız filmde rol alan Jones, New York’un Hudson Valley bölgesindeki evinde yaşamını yitirdi. Ailesinin yanında olduğu belirtilen Jones’un ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

200’den fazla film ve televizyon yapımında yer alan, ünlü bir tiyatro oyuncusu olan James Earl Jones için “gerçek bir ruh zenginliğiyle hayata geçirdiği hikayeler nesiller boyu izleyicilerde silinmez bir iz bıraktı” denildi. Sadece “Star Wars” değil, “Field of Dreams” gibi unutulmaz filmlerdeki performanslarıyla sinemaseverlerin gönlünde taht kuran oyuncu, EGOT ödülüne layık görülen az sayıda isimden biriydi.

‘MİSTİK GÜCÜN’ SEMBOLİYDİ

Güçlü bir kekemeliğe sahip Mississippi’li bir çocukken efsanevi sesiyle güçlü bir tiyatro oyuncusu olan Earl Jones, 80’li yaşlarına kadar aktif olarak çalıştı. Jones, orijinal “Star Wars” üçlemesinde Darth Vader’a sesini vermiş ve yalnızca konuşarak mistik ‘Güç’ün tüm gücünü çağarmıştır.

Star Wars'ın unutulmaz karakterini seslendiriyordu, hayatını kaybetti!

JAMES EARL JONES KİMDİR?

1931’de Mississippi’de doğan Jones, oyunculuk kariyerine devam eden ve “The Sting” gibi filmlerde yer alan babası Robert Earl Jones tarafından büyütüldü. James Earl Jones, 1965’te “As the World Turns” adlı gündüz dizisinde rol alan ilk Afro-Amerikalı aktörlerden biri oldu. İki Emmy, bir Altın Küre, iki Tony Ödülü kazanan oyuncuya onursal Oscar ve ömür boyu başarı nedeniyle özel bir Tony ödülü verildi. Jones, 1977 yılında vizyona giren orijinal “Star Wars” filminde ve diğer serilerde Darth Vader’ı seslendirerek izleyicilerin kalbini kazandı.

Hayatının son yıllarında, alaycı bir mizah anlayışı ve acımasız bir çalışma alışkanlığıyla zarif bir figür haline gelen Jones, 2015 yılında “The Gin Game”in Broadway oyununda rol aldı. 2016 yılında “Rogue One: A Star Wars Story” filminde Darth Vader olarak son performansını sergiledi.

Star Wars'ın unutulmaz karakterini seslendiriyordu, hayatını kaybetti!

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kültür Sanat James Earl New York Ünlüler Sinema Yaşam Dünya Star

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP