DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2154061-0.14556%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Süper Lig'in 2. haftasına damga vuran hakem: Doğru düdük sayısı az…
23 okunma

Süper Lig'in 2. haftasına damga vuran hakem: Doğru düdük sayısı az…

Süper Lig'de ikinci hafta oynanan karşılaşmalarla geride kaldı. Deniz Çoban, haftanın tüm maçlarındaki hakem performanslarını analiz etti. İşte detaylar...

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 10:33
Süper Lig'in 2. haftasına damga vuran hakem: Doğru düdük sayısı az…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süper Lig’in ikinci haftası geride kaldı. Her maçın sorunsuz geçtiğini söylemek mümkün değil. Özellikle hakem tartışmaları bu hafta çok erken başladı. Bu durum, ligin ne kadar çekişmeli geçeceğinin ve hakem hatalarına karşı tahammülün ne kadar az olacağının bir göstergesi gibi duruyor.

Takımların lige ne kadar hazır olduğunu düşünüyorsak, hakemlerin de aynı şekilde hazır olması gerekiyor. Ancak, derin analizler yapmak ve hakemler hakkında kesin yargılarda bulunmak için milli maç arasına kadar beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Çünkü hakemler, TFF genel kurulunun gecikmesinden kaynaklanan otorite boşluğu nedeniyle lige sağlıklı bir şekilde hazırlanamadılar. Yeni MHK göreve geldiğinde ise lige hazırlanmak için çok az zaman kalmıştı.

Haftanın Hakemi: Emre KargınHaftanın Hayal Kırıklığı: Turgut Doman

TÜMOSAN Konyaspor-Galatasaray: Direnç Tonusluoğlu

Direnç Tonusluoğlu, maç boyunca kararlarında tutarlılık sağlayamadı. Faul çaldığı pozisyonlarda faul yoktu, devam ettirdiği pozisyonlarda faul vardı.

Süper Ligin 2. haftasına damga vuran hakem: Doğru düdük sayısı az...

79. dakikada Galatasaray’ın Icardi ile attığı gol, Aleksic’in yerde kalması sonrasında hakemin devam ettirdiği pozisyonda VAR tarafından faul gerekçesiyle iptal edildi.

Bu pozisyon hakem yorumuna bağlıydı ve hakem devamdan yana karar vermişti. Kesin bir faul olmadığı için yorumlara açık bir pozisyondur. VAR’ın bu pozisyona müdahale etmesi ve golü iptal etmesi gereksizdi. Benim açımdan, hem pozisyon, hem de faul yoktu.

Bellona Kayserispor-Net Global Sivasspor: Turgut Doman

Turgut Doman, doğru düdük sayısı az ve kart hatalarıyla dolu bir maç yönetti.

32. dakikada Bourabia, Sivaslı Manaj’a dirseğiyle sınırları zorlayan bir faul yaptı. Bu pozisyonda kırmızı kartın daha doğru olacağı, ancak yorumlara göre sarı kartın tartışmasız olduğu düşünülüyor. Hakem bu faulu görmedi ve maçı devam ettirdi.

21. dakikada sarı kart gören Cardoso, ilk yarı bitmek üzereyken Pritchard’ın ayağına kontrolsüz şekilde bastı. Cardoso’nun ikinci sarı kartla kırmızı kart görmesi gerekirdi, ancak Doman bu kartı atladı.

73. dakikada Uğur Çiftçi’nin ikinci sarı kartını ve dolayısıyla kırmızı kartını hatalı buluyorum. Bence Çiftçi’nin ilk sarı kartı da hatalıydı.

Maçın uzatmalarında Kayserispor’un beraberlik golünün ofsayt gerekçesiyle iptaline de katılmıyorum. Görüntülere göre golü atan oyuncu ofsayt pozisyonunda değildi.

Adana Demirspor-Çaykur Rizespor: Cihan Aydın

İkinci haftasında ikinci maçını yöneten Cihan Aydın, yine başarılı bir maç çıkardı. 2 sarı kart hatası dışında eleştirebileceğim bir kararı yoktu. Maçın son dakikalarında Rizespor lehine çaldığı penaltı doğruydu.

Göztepe-Fenerbahçe: Kadir Sağlam

Kadir Sağlam için zorlu bir maç oldu. Kritik kararlarında genelde doğruyu buldu, ancak faul ve kart hatalarında standardı vasatın altındaydı.

18. dakikada yardımcı hakem En Nesyri’ye ofsayt bayrağı kaldırdı. Devamında En Nesyri şut atacakken rakibinin itmesiyle yerde kaldı. Hakem ofsayt düdüğü çaldı, ancak pozisyonda ofsayt yoktu. Fenerbahçe lehine penaltı kararı verilmeliydi.

30. dakikada Göztepe’nin golü VAR müdahalesiyle iptal edildi. Bence VAR yerinde bir müdahalede bulundu. Kubilay pozisyonda önce İsmail’in ayağının ucuna basıyor, sonra da ayaklarına takılarak dengesini bozarak düşürüyor.

Süper Ligin 2. haftasına damga vuran hakem: Doğru düdük sayısı az...

45. dakikada Fenerbahçe lehine çalınan penaltıda hakem doğru kararı verdi.

70. dakikada Maximin’in Koray’a kayarak yaptığı hamle sınırları zorluyordu. Fenerbahçeli oyuncunun temas anında ayağını dizden büküyor olması güç transferini azalttı. Bence sarı kart yeterli olurdu.

RAMS Başakşehir-Corendon Alanyaspor: Arda Kardeşler

Arda Kardeşler, haftanın başarılı isimlerinden biriydi. 1-2 sarı kart hatası dışında hatası yoktu. 45+2. dakikada Hadergjonaj’ın şutunda Opoku’nun eline gelen topta verdiği penaltı kararı doğruydu.

Gaziantep FK-Samsunspor: Emre Kargın

Maç boyunca zorlayıcı bir pozisyonla karşılaşmadı. Rahat bir maç yönetti. Bir-iki sarı kart hatası ve bazı faul hataları dışında sorunsuz bir maç tamamladı.

Beşiktaş-Antalyaspor: Mehmet Türkmen

Süper Lig kariyerindeki beşinci maçını yöneten Mehmet Türkmen’in daha çok tecrübeye ihtiyacı var. Fiziksel olarak sahaya uyumlu duruyor ve rahat tavırları dikkat çekiyor. Ancak faul ve kart standardını daha iyi seviyeye çıkarması gerekiyor.

Faul ve kart hataları yapan Türkmen, iki kez kritik karar vermek zorunda kaldı. Bence ikisinde de hatalı kararlar verdi.

Beşiktaş’ın golünün faul gerekçesiyle iptalini hatalı buluyorum. Colley’in eli rakibinin sırtındaydı, ancak bence rakibini bozacak bir itmesi yoktu. Gol kararı vermesi daha doğru olurdu.

Süper Ligin 2. haftasına damga vuran hakem: Doğru düdük sayısı az...

Giray’ın Rafa Silva’ya acımasız ve gaddarca faulüne karşılık kırmızı kart verilmesi gerekiyordu. Bu kararı hakemin sahada vermesini beklerdim, ancak hakem pozisyonu hatalı değerlendirdi. Yerinde bir VAR müdahalesi büyük hatanın önüne geçti.

Atakaş Hatayspor-Kasımpaşa: Oğuzhan Çakır

Oğuzhan Çakır, maçın gidişatını etkileyebilecek kritik hatalı kararlar vermemiş olsa da faul ve kart hatalarıyla dolu bir maç yönetti. Maçta 3 kez sarı kart kullandı, ancak en az 4 kez daha sarı kart göstereceği pozisyonu faul düdüğü bile çalmadan geçti.

Oyun kontrolü anlamında da sıkıntılar yaşadı. Çok fazla kendini geliştirmeye ihtiyacı var.

Maçın sonlarında Kasımpaşa’nın attığı beraberlik golünde faul tartışmaları gereksizdi. Gol kararı doğruydu.

İkas Eyüpspor-Sipay Bodrum FK: Halil Umut Meler

Halil Umut Meler, tecrübesinin de yardımıyla rahat bir maç yönetti. Kartlarını yerinde kullandı. Cılız penaltı beklentilerinde devam kararları doğruydu. Hatasıza yakın bir maç tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.