DOLAR 34,1550 0.16%
EURO 38,0422 -0.15%
ALTIN 2.882,950,29
BITCOIN 21597820.87893%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:25

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Süper Lig'de ilk 4 hafta geride kaldı! Dzeko ve Piatek gol krallığında zirvede
21 okunma

Süper Lig'de ilk 4 hafta geride kaldı! Dzeko ve Piatek gol krallığında zirvede

Trendyol Süper Lig'de ilk 4 haftada Fenerbahçe 10 puanla liderlik koltuğunda yer alırken, Galatasaray ve Beşiktaş ise puan kaybetmedi. Ayrıca ligde ilk 4...

ABONE OL
Eylül 2, 2024 08:33
Süper Lig'de ilk 4 hafta geride kaldı! Dzeko ve Piatek gol krallığında zirvede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trendyol Süper Lig’in ilk dört haftası tamamlandı ve milli maçlar nedeniyle ligde bir ara verildi. Sarı-lacivertlilerin topladığı 10 puanla Fenerbahçe liderlik koltuğunda oturuyor. Beşiktaş ve Galatasaray ise Fenerbahçe’nin hemen arkasında, 9 puanla mücadele ediyor. Ligin son sırasında ise Adana Demirspor yer alıyor. Adana Demirspor sadece 1 puan topladı ve averajda da geride kaldı.

6 TAKIM YENİLMEDİ

Geçen dört haftada Süper Lig’de 6 takım yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, RAMS Başakşehir, Eyüpspor ve Göztepe mağlup olmayan takımlar arasına adını yazdırdı.

Süper Ligde ilk 4 hafta geride kaldı Dzeko ve Piatek gol krallığında zirvede

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ PUAN KAYBETMEDİ

Süper Lig’de geçen dört haftada iki takım puan kaybetmedi. Galatasaray ve Beşiktaş oynadıkları üç maçtan da galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu maçında olduğu için bir maç eksiğiyle mücadele ediyor. Beşiktaş ise bir hafta boyunca BAY geçti.

5 TAKIM GALİBİYETE HASRET

Yeni sezonda bu haftaya kadar beş takım galibiyetle tanışamadı. Geçen dört haftada Corendon Alanyaspor ve Trabzonspor 2 puan, Kayserispor, Hatayspor ve Adana Demirspor da 1 puan topladı.

Süper Ligde ilk 4 hafta geride kaldı Dzeko ve Piatek gol krallığında zirvede

94 GOL ATILDI

Süper Lig’de ilk dört haftada oynanan maçlarda toplam 94 gol atıldı. En golcü takım, 10 golle Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertlilerin ardından Başakşehir 10 golle, Galatasaray ise 9 golle rakip ağları havalandırdı. Trabzonspor ise henüz gol sevinci yaşamadı. Bordo-mavililer aynı zamanda ligde gol yemeyen tek takım olarak dikkat çekiyor.

Krzysztof Piatek ve Edin Dzeko gol krallığında zirvedeFenerbahçe’nin Bosna Hersekli golcüsü Edin Dzeko ile Başakşehir’in Polonyalı forveti Krzysztof Piatek, dört haftada dört kez rakip fileleri havalandırdı ve gol krallığı yarışında zirvede yer aldı. Bu ikilinin ardından Beşiktaş’tan Ciro Immobile, Fenerbahçe’den Fred, Başakşehir’den Joao Figueiredo, Antalyaspor’dan Braian Samudio ve Nuno Da Costa’nın da üçer golü bulunuyor.

PIATEK VE FRED’DEN HAT-TRİCK

Ligde oynanan dört haftada iki futbolcu hat-trick yaptı. Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Fred, üçüncü haftadaki Çaykur Rizespor deplasmanında üç gol kaydetti. Başakşehir’in Polonyalı futbolcusu Krzysztof Piatek de dördüncü haftada İstanbul’da oynadıkları Antalyaspor mücadelesinde üç gol sevinci yaşadı.

Süper Ligde ilk 4 hafta geride kaldı Dzeko ve Piatek gol krallığında zirvede

EN GOLLÜ MAÇ: BAŞAKŞEHİR – ANTALYASPOR

Ligin en gollü maçı dördüncü haftada İstanbul’da, Başakşehir ile Antalyaspor arasında oynandı. Bu mücadelede toplam yedi gol atıldı. Turuncu-lacivertlilerin gollerini Krzysztof Piatek (3), Joao Figueiredo ve Deniz Türüç kaydederken, kırmızı-beyazlılarda da Sam Larsson rakip fileleri iki kez havalandırdı.

Ayrıca Antalyaspor – Göztepe, Sivasspor – Trabzonspor, Konyaspor – Kayserispor ve Eyüpspor – Trabzonspor maçlarında gol sesi çıkmadı.

5 KIRMIZI KART ÇIKTI

2024-2025 sezonunda şu ana kadar beş futbolcu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Gaziantep FK’dan Quentin Daubin, Sivasspor’dan Uğur Çiftçi, Antalyaspor’dan Güray Vural, Hatayspor’dan Guy-Marcelin Kilama ve Adana Demirspor’dan Tolga Kalender kırmızı kart gördü.

SAMİ UĞURLU VE ARDA TURAN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu ile Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, kırmızı kart gören teknik direktörler oldu. Uğurlu, ilk haftada İstanbul’da oynanan Konyaspor maçında kırmızı kart gördü ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından yedi maç ceza aldı. İlk kez Süper Lig’de takım yöneten Turan ise deplasmandaki Alanyaspor mücadelesinde kırmızı kartla dışarıda kaldı ve PFDK’dan bir maç ceza aldı.

Süper Ligde ilk 4 hafta geride kaldı Dzeko ve Piatek gol krallığında zirvede

İLK TEKNİK ADAM AYRILIĞI TRABZONSPOR’DAN

Sezona iyi başlayamayan ve galibiyet alamayan Trabzonspor, teknik kadroda değişiklik yaptı ve Teknik Direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayırdı. Bu aynı zamanda Süper Lig’de bu sezonki ilk teknik adam değişikliği oldu.

LİGİN YENİLERİ İYİ BAŞLADI

Ligin yeni takımlarından Eyüpspor ile Göztepe sezona iyi bir başlangıç yaptı. Eflatun-sarılılar iki galibiyet, iki beraberlikle sekiz puan toplarken, İzmir ekibi de bir galibiyet, üç beraberlikle altı puan aldı. Diğer bir yeni ekip Bodrum FK ise bir kez galip gelirken, üç kez de mağlubiyet yaşadı.

Süper Ligde ilk 4 hafta geride kaldı Dzeko ve Piatek gol krallığında zirvede

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP