DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0603 -0.01%
ALTIN 2.861,631,16
BITCOIN 21624000.25875%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Süper Lig'de 13 yerli, altı yabancı hoca
13 okunma

Süper Lig'de 13 yerli, altı yabancı hoca

Trendyol Süper Lig'de 2024-25 sezonu başlarken 13 yeri, altı da yabancı teknik direktör görev yapacak.

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 08:34
Süper Lig'de 13 yerli, altı yabancı hoca
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024-2025 Trendyol Süper Lig sezonu, yarın akşam saat 21:00’de RAMS Park’ta oynanacak Galatasaray – Hatayspor maçıyla başlayacak. Bu heyecan verici sezon, 19 takımın şampiyonluk için mücadele edeceği 13 yerli ve 6 yabancı teknik direktörle dolu bir mücadeleye sahne olacak.

Yeni sezonda bazı takımlar, teknik direktör kadrolarında büyük değişikliklere gitti. Fenerbahçe’de Jose Mourinho, Beşiktaş’ta Giovanni van Bronckhorst, Samsunspor’da Thomas Reis, Adana Demirspor’da Michael Valkanis ve Antalyaspor’da Alex de Souza yeni göreve başlayan isimler oldu. Süper Lig’e yeni katılan Göztepe ise geçen sezonki teknik direktörü Stanimir Stoilov ile yoluna devam etme kararı aldı. 13 takım ise tecrübeli yerli teknik direktörlere emanet olacak.

Birçok takım, geçen sezonki başarılı performanslarına devam etmek için kadrolarında yer alan yerli teknik direktörlerle devam ediyor. Galatasaray’da Okan Buruk, Trabzonspor’da Abdullah Avcı, Başakşehir’de Çağdaş Atan, Çaykur Rizespor’da İlhan Palut, Kayserispor’da Burak Yılmaz, Alanyaspor’da Fatih Tekke, Kasımpaşa’da Sami Uğurlu, Konyaspor’da Ali Çamdalı, Sivasspor’da Bülent Uygun, Hatayspor’da Özhan Pulat ve Gaziantep FK’da Selçuk İnan, geçen sezonki başarılarını tekrarlamaya çalışacaklar. Süper Lig’e yeni katılan Eyüpspor’da Arda Turan ve Bodrum FK’da İsmet Taşdemir de takımlarını çalıştırmaya hazır. En uzun süredir aynı takımı çalıştıran teknik direktör ise İsmet Taşdemir.

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, aynı takımı en uzun süre çalıştıran antrenör olarak dikkat çekiyor. Ancak deneyimli teknik direktör ilk defa Süper Lig’de bir takım çalıştıracak. Taşdemir’i, Galatasaray’da iki şampiyonluk yaşatan Okan Buruk takip ediyor. Buruk, sarı-kırmızılıların başında 3. sezonuna başlayacak. Ayrıca, Okan Buruk ve İlhan Palut, bir önceki sezon başında da Süper Lig’de aynı takımın başında olan iki teknik direktör oldu. Eyüpspor’u 1. Lig’de şampiyonluğa taşıyan genç teknik direktör Arda Turan ise bu alanda üçüncü sırada yer alıyor.

Süper Lig’de mücadele edecek 19 takımdan 14’ü teknik direktör değişikliğine gitmezken 5 takım yeni teknik direktörlerle sezona başlayacak. Fenerbahçe’de Jose Mourinho, Beşiktaş’ta Giovanni van Bronckhorst, Antalyaspor’da Alex de Souza, Samsunspor’da Thomas Reis ve Adana Demirspor’da Michael Valkanis ligin yeni teknik direktörleri olacak.

Mevcut teknik direktörler arasında en fazla Süper Lig deneyimine sahip isim ise Trabzonspor’un çalıştırıcısı Abdullah Avcı. Deneyimli teknik adam, Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor’un başında olmak üzere toplam 454 maça çıktı. Avcı’yı, 50 yaşında 264 maç deneyimiyle Okan Buruk takip ediyor. Sivasspor’un teknik direktörü Bülent Uygun ise 9 farklı takımla 251 Süper Lig maçında görev aldı. İlk defa Süper Lig’de maça çıkacak olan teknik direktörler ise Jose Mourinho, Giovanni van Bronckhorst, Thomas Reis, Michael Valkanis, Alex de Souza, Arda Turan, Stanimir Stoilov ve İsmet Taşdemir olacak.

Süper Lig’de görev yapacak tüm teknik direktörler şunlardır:

Okan Buruk: Galatasaray

Jose Mourinho: Fenerbahçe

Giovanni van Bronckhorst: Beşiktaş

Abdullah Avcı: Trabzonspor

Çağdaş Atan: Başakşehir

Thomas Reis: Samsunspor

İlhan Palut: Çaykur Rizespor

Burak Yılmaz: Kayserispor

Michael Valkanis: Adana Demirspor

Fatih Tekke: Alanyaspor

Alex de Souza: Antalyaspor

Sami Uğurlu: Kasımpaşa

Ali Çamdalı: Konyaspor

Bülent Uygun: Sivasspor

Özhan Pulat: Hatayspor

Selçuk İnan: Gaziantep FK

Arda Turan: Eyüpspor

Stanimir Stoilov: Göztepe

İsmet Taşdemir: Bodrum FK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP