DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Spello’da düzenlenen Uluslararası Çağdaş Sanat Sergisi
12 okunma

Spello’da düzenlenen Uluslararası Çağdaş Sanat Sergisi

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 08:49
Spello’da düzenlenen Uluslararası Çağdaş Sanat Sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Spello’da düzenlenen ve sekizinci kez gerçekleştirilen ‘Stati dArte Sanatın Halleri’ adlı Uluslararası Çağdaş Sanat Sergisi, 3 Ağustos’ta Villa Fidelia’da sanatseverlerle buluştu.

Sergi, Avrupa Parlamentosu’nun üst düzey desteğiyle, Umbria Bölge Konseyi ve Umbria Bölgesi Yasama Meclisi’nin himayesinde düzenlendi. Sergiye, Perugia Eyaleti, Spello Belediyesi ve Umbria Ticaret Odası, Perugia Vakfı, Bulgaristan Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği, Yunanistan Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği, Hindistan Roma Büyükelçiliği, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği, Yeni Zelanda Roma Büyükelçiliği, Özbekistan Roma Büyükelçiliği, Ekvador Perugia Konsolosluğu, Kattinis Vakfı, Romanya Akademisi, Yunus Emre Enstitüsü ve Bulgaristan Kültür Enstitüsü gibi çeşitli kurumlar destek verdi.

Türkiye’nin ilk kez katıldığı sergide, 22 ülkeden 70 sanatçının eserleri sergilendi. Müzehhibe ve Musavvir Gözde Kıyıcı, Türk minyatürleriyle sergiye renk kattılar. Sergi açılışına Türkiye Cumhuriyeti Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, Perugia eyaletini temsil eden meclis üyesi Erika Borghesi ve Spello Belediye Başkanı Moreno Landrini katıldı. Küratörlüğünü Carla Medici ve Francesco Minelli üstlenen serginin sanatsal yönetmenliğini sanat eleştirmeni Andrea Baffoni üstlendi. Organizasyonel desteği Gabriela Juganariu ve grafik tasarımcılığını Eleonora Pascai sağladı. Sergiye İtalya’nın yanı sıra birçok ülkeden davetliler yoğun ilgi gösterdi.

img

5 bin TL için yapılan rezilliğe ekipler müdahale etti.

img

Kızına sevgili olmak isteyen erkeklere verilen nasihat tartışmalara yol açtı.

img

Denizin ortasında milyon dolarlık bir kaza meydana geldi.

Umbria Bölgesi, Perugia Eyaleti ve Spello Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen sergi, 8 Eylül’e kadar devam edecek. Sergi, her gün 15.30’dan 19.00’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek ve katılım için herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Türkiye Uluslararası Sanat Kültür Etkinlik Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP