DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2294414-1.17483%
İstanbul
15°

AÇIK

05:56

SABAHA KALAN SÜRE

Sosyolog Ziya Gökalp 100. Yılında Anıldı
7 okunma

Sosyolog Ziya Gökalp 100. Yılında Anıldı

ABONE OL
Ekim 26, 2024 09:48
Sosyolog Ziya Gökalp 100. Yılında Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü sosyolog ve eğitimci Ziya Gökalp, ölümünün 100. yılında İstanbul’da düzenlenen bir törenle anıldı. Törende, Gökalp’in Çemberlitaş’taki kabri başında dualar edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Sultan 2. Mahmud Haziresi’nde düzenlenen anma etkinliğine Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy, Türkiye Yazma Eserler Kurumu (TYEK) Başkanı ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ile ilim ve sanat dünyasından önemli isimler katıldı.

Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Dr. Coşkun Yılmaz, Ziya Gökalp’in Türk düşünce, toplum ve siyaset hayatına olan önemli etkilerini vurguladı.

Yılmaz, Gökalp’in özellikle milliyetçilik akımının önemli isimlerinden olduğunu belirtti. “Gökalp, Türkçülük, devlet ve millet görüşleriyle ön plana çıkmış, Türk fikir hayatını derinden etkilemiş bir ilim adamıdır. Gökalp’in 100. ölüm yıldönümünde onu anmak, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bizim için bir görevdir.” dedi.

Yılmaz, müdürlük olarak Türk tarihinde iz bırakan ilim, kültür ve sanat insanlarını anmayı sürdürdüklerini belirterek, Ziya Gökalp’in fikirlerinin ve çalışmalarının kendi dönemiyle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. “Gökalp’i, sloganik yaklaşımlarla değil, fikirlerini, çalışmalarını ve sosyolojik gerçekliğiyle ele almalıyız. Onun, kendi zamanındaki rolü ve etkisi anlaşıldığında, sonraki dönemlere olan tesirleri de daha iyi kavranabilir.” diye ekledi.

Kültür Sanat Ziya Gökalp Etkinlik istanbul Güncel Turizm Eğitim Kültür Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.