DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Sosyal medya platformu X Brezilya'daki ofisini kapatma kararı aldı | İnternet Haberleri
17 okunma

Sosyal medya platformu X Brezilya'daki ofisini kapatma kararı aldı | İnternet Haberleri

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:46
Sosyal medya platformu X Brezilya'daki ofisini kapatma kararı aldı | İnternet Haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

X, Brezilya Yüksek Mahkemesi Başkanı Alexandre de Moraes’ın ülkedeki yasal temsilcisini sansür emirlerine uymadığı takdirde tutuklamakla tehdit ettiğini açıkladı. Bu durum X’in Küresel Hükümet İlişkilerinden sorumlu departmanı tarafından yapılan bir yazılı açıklamada duyuruldu.

Açıklamada, Moraes’ın bu tehditleri gizli bir emirle gerçekleştirdiği ve Yüksek Mahkemeye yapılan sayısız başvurunun dikkate alınmadığı belirtildi. Ayrıca, Brezilya kamuoyunun bu emirler hakkında bilgilendirilmediği ve Brezilyalı personelin platformda içerik engelleme konusunda herhangi bir sorumluluğu veya kontrolü bulunmadığı vurgulandı. X, Moraes’ın hukuki sürece uymak yerine, Brezilya’daki personeli tehdit etmeyi tercih ettiğini belirtti.

Açıklamada, personelin güvenliğini korumak amacıyla Brezilya’daki ofisin derhal kapatıldığı duyuruldu. X hizmetinin Brezilya halkına sunulmaya devam edeceği belirtilerek, bu durumun sorumluluğunun yalnızca Moraes’e ait olduğu ifade edildi.

X, Moraes’ın eylemlerinin demokratik yönetimle bağdaşmadığını ve Brezilya halkının demokrasi ya da Alexandre de Moraes arasında bir seçim yapmak zorunda kaldığını belirtti.

X’in sahibi Elon Musk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Brezilya’daki ofislerini kapatma kararının zor olduğunu ancak Moraes’ın yasa dışı gizli sansürüne ve özel bilgilerinin devredilmesi talebine boyun eğemeyeceklerini söyledi. Musk, bu taleplere boyun eğselerdi, eylemlerini utanç duymadan açıklayamayacaklarını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP