DOLAR 34,2380 -0.12%
EURO 37,0990 0.29%
ALTIN 3.008,450,54
BITCOIN 23159521.54516%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

18:18

AKŞAMA KALAN SÜRE

Soner Aydoğdu Kasımpaşa maçından umutlu
9 okunma

Soner Aydoğdu Kasımpaşa maçından umutlu

Samsunspor’un orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu, Kasımpaşa maçından 3 puanla ayrılarak deplasmanda 5’te 5 yapmak istediklerini söyledi.

ABONE OL
Ekim 24, 2024 10:34
Soner Aydoğdu Kasımpaşa maçından umutlu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsunspor, Süper Lig’de güçlü bir performans sergileyen takımlardan biri olarak, Teknik Direktör Thomas Reis yönetiminde Nuri Asan Tesisleri’nde Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-beyazlı ekibin önemli isimlerinden Soner Aydoğdu, son Adana Demirspor ve Fenerbahçe maçlarında oyuna girerek takımına puanlar kazandıran goller ve asistler ile dikkat çekti ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aydoğdu, Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe karşısında keyifli bir mücadele sergiledik. Son üç haftada geriden gelerek maçları çevirdik, bu da bizi mutlu ediyor. İdeal olan geriye düşmeden maçın kontrolünü ele geçirmek olsa da, futbolun doğası gereği bunlar da olabiliyor. Fenerbahçe maçı geride kaldı, istediğimiz puanı aldık ve hatta daha fazlasını da alabilirdik ama olmadı. Şimdi odak noktamız Kasımpaşa maçı ve bu karşılaşmada 3 puan için sahaya çıkacağız,” dedi.

Soner Aydoğdu, bu sezon oynadıkları dört deplasman maçını da kazandıklarını ve Kasımpaşa’ya da bu motivasyonla gideceklerini belirterek, “Deplasmanda 5’te 5 neden olmasın? Çok güzel bir atmosfer ve hava yakaladık. Ayaklarımızın da yere sağlam basması gerekiyor. Kasımpaşa zorlu bir deplasman olacak. Geçen sezon çok başarılı bir performans sergilediler ve bu sezon da iyi iş çıkarıyorlar. Biz de güçlü bir takım haline geldik. Artık rakipler, geçen seneki gibi bize bakmıyorlar. Çok daha ciddi bir şekilde hazırlanıyorlar ve biz de bunun farkındayız. Geçen seneki deplasman fobisini yendik. Özellikle deplasmanda öz güvenli bir şekilde maça çıkıyoruz. İçeride zaten güçlü bir mücadele sergiliyoruz. Ayaklarımız yere sağlam basarak, Kasımpaşa maçından da 3 puanla ayrılmak istiyoruz,” diye konuştu.

33 yaşındaki oyuncu, ligde aldığı sürenin sonuna kadar hakkını vermek istediğini ifade ederek, “Uzun yıllardır top oynuyorum. Futbolda 17. yılımdayım. Her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. İlk 11’de başlamak ve oynamak benim de isteğim, her futbolcunun isteği bu. Ama kimileri oynayacak, kimileri bekleyecek. Forma şansı bulduğunda kendini göstermek gerekiyor. Ben de üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Takıma katkı sağlamak istiyorum. İster 5 dakika olsun, ister yarım saat, 1 saat ya da 90 dakika olsun, hiçbir önemi yok. Formanın değerini bilerek, takıma sahip çıkarak, aidiyet duygusuyla, 5 dakika da olsa, formanın hakkını vermek istiyorum,” dedi.

Soner Aydoğdu, transfer yasağının takım üzerindeki etkisinden bahsederken, “Geçen seneden transfer yasağının gelebileceğini biliyorduk, bu durumun farkındaydık. Bu da bizi birbirine daha da yakınlaştırdı. Türkiye’de transfer döneminde gelen-giden oyuncu sayısı oldukça fazla oluyor. Bu sene transferimiz açık olsa, birçoğumuz ayrılabilir ve yeni oyuncular gelebilirdi. Yeni oyuncuların ne vereceğini bilemiyorsunuz. Yeni gelenlerin karakterini ve oyun anlamında neler sağlayabileceğini bilmediğiniz için, en azından mevcut kadroda kimin ne verebileceğini çok iyi biliyorsunuz. Biz de bunu kendi lehimize çevirmiş durumdayız. İçeride çok güzel bir ortam var, aidiyet duygusu var. Herkes birbirine ve işine sahip çıkıyor. Bu da sahaya yansıyor,” ifadelerini kullandı.

Geçen sezon Teknik Direktör Markus Gisdol’un topsuz oyuna daha fazla önem verdiğini, bu sezon ise Thomas Reis’in topla oynamayı tercih ettiğini belirten Aydoğdu, “Futbol böyle bir şey. Kimileri geliyor, kimileri gidiyor. Kimileri de kimilerini unutturabiliyor. Geçen sene farklı bir hocamız vardı. Bu sezon bambaşka bir oyun var. Markus Gisdol’un topla ilişkisi çok fazla iyi değildi, yani topsuz oyuna daha çok önem veriyordu. Bu sezon ise Thomas Reis hocamız topla oynamayı daha çok seviyor ve topun bizde kalmasını istiyor. Bu da topla oynama yeteneği yüksek oyuncuları öne çıkarıyor. Biz de futbolcular olarak, hocamızın isteklerini sahada en iyi şekilde uygulamak istiyoruz,” açıklamasında bulundu. Soner Aydoğdu, bu sezon sadece 53 dakika süre almasına rağmen Süper Lig’de 2 gol ve 1 asistlik katkı verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP