DOLAR 34,1193 0.29%
EURO 38,0484 -0.05%
ALTIN 2.868,931,42
BITCOIN 2142544-0.15669%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

SON DAKİKA | TFF'den yeni yabancı futbolcu açıklaması: Kural tekrar ele alınacak
5 okunma

SON DAKİKA | TFF'den yeni yabancı futbolcu açıklaması: Kural tekrar ele alınacak

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün Futbol Akademisi tesisleri ve Kupa Meydanı’nın açılışı yapıldı. Açılışta açıklamalarda bulunan TFF Başkanı İbrahim...

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 07:35
SON DAKİKA | TFF'den yeni yabancı futbolcu açıklaması: Kural tekrar ele alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, “Geleceğin Yıldızları Başakşehir’de Parlıyor” sloganıyla inşa edilen Mahmut Tekdemir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı’nın açılışını gerçekleştirdi. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, A Milli Futbol Takımı’nın eski teknik direktörü Fatih Terim, TFF ve kulüp yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmasında Göksel Gümüşdağ, Türk futbolunun gelişiminin genç yeteneklerin keşfi ve eğitimine bağlı olduğunu vurguladı. Başakşehir Futbol Akademisi’nin ülkenin spor geleceğine ve futbol gelişimine katkı sağlayacağını belirten Gümüşdağ, gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine yönelik modern tesisler ve uzman kadro sunacaklarını ifade etti.

Gümüşdağ, kulübün dünyanın en büyük kulüplerine genç oyuncular ihraç ettiği başarılı 10 yılı geride bıraktığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği sözü tutmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Önümüzdeki 10 yılda daha büyük hedeflere ulaşmayı amaçladıklarını vurgulayan Gümüşdağ, Başakşehir Futbol Akademisi’ni genç yeteneklerin yetiştiği bir futbol fabrikası olarak tanımladı.

Gümüşdağ, akademinin Türkiye’de futbolun ve sporun büyümesine destek olacağını, daha fazla çocuğun futbola katılmasını teşvik edeceğini ve elit futbolcular yetiştireceğini ifade etti. City Futbol Grup ile iş birliği içinde kurulan akademinin dünya çapında bir futbol kültürü oluşturma hedeflerine katkı sağlayacağını belirten Gümüşdağ, akademinin başına Marco Pezzaiyoli’yi getirdiklerini açıkladı.

Gümüşdağ, pandemi döneminde başlayan inşaatın binbir emek ve her kuruşunun hesaplanarak bugünlere geldiğini vurguladı. Avrupa kupalarından elde edilen gelirlerin önemli rol oynadığını belirten Gümüşdağ, özellikle “profesyonel futbol kulüplerindeki stopaj iadelerinin amatörler için yapılacak harcamalarda kullanılması” kanunu sayesinde önemli bir kaynak elde ettiklerini ifade etti. Bu kanuna tesisler maddesinin eklenmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Spor Bakanı’na teşekkür eden Gümüşdağ, futbola verdikleri destekten dolayı minnettarlıklarını dile getirdi.

Gümüşdağ, kulübün Süper Lig şampiyonluğunu temsil eden Kupa Meydanı’nın yapımında büyük katkıları olan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’na da teşekkürlerini iletti.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolda dışa bağımlılığı azaltmak için genç oyuncu yetiştirmek zorunda olduklarını belirterek yabancı oyuncu kuralının tekrar ele alınacağını ifade etti.

Hacıosmanoğlu, dışa bağımlılığı azaltmak için genç oyuncuları yetiştirmek gerektiğini vurgulayarak, amatör liglerden başlayarak altyapılara önem vererek üreten takımlar haline gelmeleri gerektiğini belirtti. 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig’de yabancı oyuncu olmaması gerektiğini savunan Hacıosmanoğlu, yabancı oyuncu kuralının kalıcı olması gerektiğini vurguladı.

Hacıosmanoğlu, yabancı oyuncu transferlerinde dikkatli olmak gerektiğini belirterek, milli sermayenin çarçur edilmemesi gerektiğini ifade etti. Süper Lig’de yaş ve milli sınır gibi kriterler koyulması gerektiğini savunan Hacıosmanoğlu, Avrupa’da işi bitmiş futbolcuları transfer etmek yerine genç yeteneklere odaklanılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a futbola verdiği destek için teşekkür eden İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye’de son 20 yılda Avrupa standartlarına uygun statlar yapıldığını belirtti. Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun marka değerini layık olduğu yere taşımak için ortak çalışma gerektiğini vurguladı.

Başakşehir’de 330 bin metrekare alana inşa edilen tesisin 65 bin metrekaresi akademi alanı olarak değerlendirildi. Akademide 3’er adet futbol sahası ve mini futbol sahası, 50 futbolcunun konaklayabileceği yatakhane, fitness salonu, 15 soyunma odası, 250’şer kişilik yemekhane ve kafeterya ile 800 araç kapasiteli otopark bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP