DOLAR 34,1501 0.11%
EURO 38,2288 0.15%
ALTIN 2.915,640,05
BITCOIN 21711110.00064%
İstanbul
22°

AÇIK

05:23

SABAHA KALAN SÜRE

SON DAKİKA! Raphael Varane futbolu bıraktı! Sebebini açıkladı
6 okunma

SON DAKİKA! Raphael Varane futbolu bıraktı! Sebebini açıkladı

Kariyerinde Manchester United, Real Madrid ve uzun yıllar giydiği Fransa Milli Takım forması bulunan Raphael Varane, yeni takıma imza attıktan aylar sonra...

ABONE OL
Eylül 25, 2024 08:33
SON DAKİKA! Raphael Varane futbolu bıraktı! Sebebini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun yıllar Real Madrid ve Manchester United formalarıyla sahalarda boy gösteren Fransız savunmacı Raphael Varane, kariyerine nokta koyduğunu duyurdu. Sezon başında İtalya Serie A’ya yükselen Como’ya transfer olan 31 yaşındaki yıldız, İtalya Kupası’nda sadece bir maçta 23 dakika forma şansı bulmuştu.

Varane, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, futbolu geride bırakma kararını duyurarak, kariyerinde yaşadığı zorlukları, heyecanlı anları ve ömür boyu sürecek anıları hatırlattı.

“Her güzel şeyin bir sonu gelir derler. Kariyerim boyunca pek çok zorluğun üstesinden geldim, neredeyse imkansız görünen engelleri aştım,” diyen Varane, veda mesajında şunları söyledi:

“İnanılmaz duygular, özel anlar ve ömür boyu sürecek anılar biriktirdim. Bu anları düşündüğümde, hepimizin sevdiği bu spordan emekli olduğumu büyük bir gurur ve tatmin duygusuyla açıklıyorum.

Ben, her zaman kendimi en yüksek standartta tutmayı hedefledim. Sadece oyuna tutunmak değil, güçlü bir şekilde devam etmek istiyordum. Kalbinizi ve içgüdülerinizi dinlemek büyük bir cesaret gerektirir. Arzu ve ihtiyaçlar farklıdır. Binlerce kez düştüm ve kalktım. Bu sefer, Wembley’de kupa kazandığım son maçımla birlikte durma ve kramponlarımı asma zamanı geldi.

Kendim, kulüplerim, ülkem, takım arkadaşlarım ve oynadığım her takımın taraftarları için savaşmayı her zaman sevdim. Lens’ten Madrid’e, Manchester’a ve milli takımımız için oynamaya kadar. Her rozeti sahip olduğum her şeyle savundum ve bu yolculuğun her dakikasını sevdim. En üst düzeydeki oyun heyecan verici bir deneyimdir. Vücudunuzun ve zihninizin her seviyesini test eder. Yaşadığımız duyguları başka hiçbir yerde bulamazsınız. Sporcular olarak asla tatmin olmaz, asla başarıyı kabullenmeyiz. Bu bizim doğamız ve bizi besleyen şeydir.

Hiçbir pişmanlığım yok, hiçbir şeyi değiştirmezdim. Hayal edebileceğimden çok daha fazlasını kazandım. Ancak övgülerin ve kupaların ötesinde, ne olursa olsun samimi olma ilkelerime bağlı kaldığım ve her yeri bulduğumdan daha iyi bırakmaya çalıştığım için gurur duyuyorum. Umarım hepinizi gururlandırmışımdır.

Ve böylece, saha dışında yeni bir hayat başlıyor. Como’da kalacağım. Sadece kramponlarımı ve tekmeliklerimi kullanmadan. Yakında bu konuda daha fazla şey paylaşmayı dört gözle bekliyorum.

Şimdilik, oynadığım her kulübün taraftarlarına, takım arkadaşlarıma, antrenörlerime ve personelime… bu yolculuğu en çılgın hayallerimin bile öngöremediğinden daha özel kıldığınız için tüm kalbimle teşekkür ederim.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP