DOLAR 34,1462 0.1%
EURO 38,2565 0.22%
ALTIN 2.916,120,06
BITCOIN 21719170.30144%
İstanbul
24°

AÇIK

16:23

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Son dakika: İsrail'den Lübnan'a yoğun saldırı! | Dış Haberler
6 okunma

Son dakika: İsrail'den Lübnan'a yoğun saldırı! | Dış Haberler

İsrail-Lübnan hattında günlerdir süren saldırılar devam ediyor. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesinde kapsamlı saldırılar yürüttüğünü duyurdu. İsrail, Lübnan'ın güneyine yoğun bir saldırı düzenlediğini bildirdi.

ABONE OL
Eylül 25, 2024 08:45
Son dakika: İsrail'den Lübnan'a yoğun saldırı! | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine ve Bekaa Vadisi’ne geniş çaplı hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Bu saldırılar, Hizbullah’ın İsrail’e roket saldırılarının devam etmesi üzerine gerçekleştirildi.

İsrail’in hava saldırılarının Lübnan’ın güneyinde ve Bekaa Vadisi’nde çok sayıda noktayı hedef aldığı bildirildi. Bölge sakinleri, saldırılar sonucunda büyük bir yıkım yaşandığını ifade ediyorlar.

Lübnan makamlarından saldırılara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Can kaybı olup olmadığı da henüz bilinmiyor.

Öte yandan Hizbullah, İsrail’in kuzeyine roket saldırılarına devam etti. Hizbullah’ın attığı roketler nedeniyle İsrail’in kuzeyindeki Safed kentinde sirenler çaldı. Atılan roketlerin büyük çoğunluğu İsrail’in savunma sistemi tarafından havada imha edildi.

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılarda 558 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 558 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybedenlerin arasında 50 çocuk ve 95 kadın bulunuyor. Saldırıların ayrıca 1835 kişi yaralandığı açıklandı.

Saldırıların ardından ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP