DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Son dakika haberi Reuters: ABD, Türkiye'den İran'ı ikna etmesini istedi | Dış Haberler
14 okunma

Son dakika haberi Reuters: ABD, Türkiye'den İran'ı ikna etmesini istedi | Dış Haberler

Reuters'ın son dakika olarak servis ettiği haberinde, "ABD, Türkiye'den İran'ı ikna etmesini istedi" ifadeleri kullanıldı. İran-İsrail arasındaki tansiyonun yükseldiği dönemde konuşan ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake, "İran ile herhangi bir ilişkisi olan tüm müttefiklerimizden, Türkiye de dahil olmak üzere, gerginliği azaltmak için İran'ı ikna etmelerini istiyoruz." dedi.

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 07:45
Son dakika haberi Reuters: ABD, Türkiye'den İran'ı ikna etmesini istedi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalar, İsrail’in Beyrut’ta Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükrü’yü ve Tahran’da Hamas lideri İsmail Haniye’yi öldürmesiyle daha da tırmandı. Bölgede yaşanacakların belirsizliği devam ederken, İran’dan İsrail’e karşılık verileceği yönünde ardı ardına açıklamalar geldi. Beyaz Saray’dan dün akşam yapılan açıklamada, İran’ın bu hafta İsrail’e misilleme saldırısı düzenleyebileceği belirtildi.

Bölgedeki gerilimin doruk noktasına ulaştığı bu dönemde, görev süresi sona eren ve yakında ülkesine dönecek olan ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake, ABD’nin Türkiye’den Ortadoğu’daki gerilimi azaltmak için İran’ı ikna etmesini istediğini dile getirdi.

İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelen Flake, “İran ile herhangi bir ilişkisi olan tüm müttefiklerimizden, Türkiye de dahil olmak üzere, gerginliği azaltmak için İran’ı ikna etmelerini rica ediyoruz.” dedi.

Flake, Washington’un Türk yetkililerini işaret ederek, “Gerginliğin tırmandığını engellemek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Onlar, gerilimin tırmandığına dair endişelerimize göre daha umutlu görünüyorlar.” ifadelerini kullandı.

ABD-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

ABD-Türkiye ilişkileri hakkında konuşan Flake, ilişkilerin “bir süredir olduğumuzdan daha iyi bir noktada” olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Ağustos başında Ankara’da gerçekleşen, Soğuk Savaş’tan bu yana ABD ve Rusya arasında en büyük esir takasında oynadığı “olumlu rol”e dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP