DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Son dakika haberi Dışişleri Bakanlığı'ndan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması | Dış Haberler
12 okunma

Son dakika haberi Dışişleri Bakanlığı'ndan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması | Dış Haberler

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi hakkında yapılan açıklamada, naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için gerekli çalışmaların sürdüğü belirtildi

ABONE OL
Eylül 8, 2024 07:45
Son dakika haberi Dışişleri Bakanlığı'ndan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının ailesine teslim edilmesi için yoğun çaba sarf ettiğini açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Eygi’nin naaşının ailesine ulaştırılması ve defni için gerekli işlemlerin devam ettiğini belirtti.

Keçeli, Eygi’nin ailesiyle ve yakınlarıyla iletişim halinde olduklarını ifade ederek, otopsi raporunun Kudüs Başkonsolosluğuna ulaştırılmasını beklediklerini söyledi.

Bakanlık, naaşın önce İsrail’e, ardından Ürdün üzerinden Türkiye’ye getirilmesinin planlandığını açıkladı.

İSRAİL ASKERLERİNİN EYGİ’Yİ ÖLDÜRÜLMESİ

Batı Şeria’da gerçekleşen bir gösteri sırasında İsrail askerleri, göstericilere ateş açarak Eygi’yi öldürdü.

ABD vatandaşı olan Eygi, gösteriye Filistinlilerle dayanışma amacıyla katılmıştı. Olayda başından vurulan Eygi, aldığı ağır yaralara rağmen kurtarılamadı.

Filistin topraklarının işgaline karşı barışçıl mücadele veren Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) üyesi olan Eygi, insan hakları aktivisti olarak biliniyordu.

ISM’ye mensup bir başka ABD vatandaşı olan Rachel Corrie, 2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin ölümünü kınayarak İsrail’in insanlığa karşı suçlarından hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP