DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Son dakika haberi Biden: Ateşkes olursa İran saldırmaz | Dış Haberler
14 okunma

Son dakika haberi Biden: Ateşkes olursa İran saldırmaz | Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, "Gazze'de ateşkes anlaşması olursa İran, İsrail'e saldırmaz" dedi. Biden yönetimi ayrıca İsrail'e toplam değeri 20 milyar doları aşan yeni silah satışına onay verdi

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 09:46
Son dakika haberi Biden: Ateşkes olursa İran saldırmaz | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’deki ateşkesin zorlaşmasına rağmen umudunu kaybetmediğini belirtti. New Orleans’a yaptığı ziyaret sırasında basın mensuplarına, ateşkesin giderek zorlaştığını ancak pes etmeyeceğini söyledi.

Biden, basın mensuplarının Gazze’deki ateşkesin giderek zorlaştığı konusundaki sorusuna, “Evet, giderek zorlaşıyor ama ben vazgeçmiyorum.” yanıtını verdi.

Biden ayrıca, İran’ın İsrail’e karşı saldırı düzenleme olasılığını yakından takip ettiklerini vurguladı ve ateşkes anlaşması sağlanması halinde İran’ın saldırıdan vazgeçmesini umduğunu dile getirdi.

İSRAİL’E YENİ SİLAH SATIŞI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Pentagon’a bağlı Savunma Güvenlik ve İşbirliği Ajansı’nın açıklamasına göre, İsrail’e milyarlarca dolarlık yeni silah satışını onayladı.

ABD’nin İsrail’e satışına onay verdiği 5 ayrı pakette, savaş uçakları, havadan havaya füzeler, tank ve top mühimmatları ile taktik araçlar bulunuyor.

Toplam değeri 18,9 milyar doları bulan 50 adet F-15IA ve 25 adet F-15I savaş uçağı ile bunların ilgili mühimmatları, satışın en büyük kısmını oluşturuyor.

Diğer paketlerde ise 30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemi (AMRAAM), 32 binden fazla tank mermisi ve ilgili ekipmanlar yer alıyor. Ayrıca, 50 binden fazla top mermisi ve ilgili ekipmanların satışına da ayrı bir paket olarak onay verildi.

Toplam değeri 20,3 milyar doları bulan bu silah satışları, Gazze’deki ateşkes sürecinin belirsizliğini koruduğu ve bölgede gerginliğin arttığı bir dönemde gerçekleşti. Silah satışını engelleyecek bir adımın ABD Kongresinden gelmesi beklenmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.