DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Son dakika haberi Beyaz Saray'dan önemli açıklamalar | Dış Haberler
13 okunma

Son dakika haberi Beyaz Saray'dan önemli açıklamalar | Dış Haberler

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İran’ın İsrail’e misillemesi bu hafta olabilir" ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca Gazze'de ateşkesle ilgili "Perşembe günü düzenlenecek ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedilebileceğine inanıyoruz" dendi

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 10:47
Son dakika haberi Beyaz Saray'dan önemli açıklamalar | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz Saray, İsrail ve İran arasında gerilimlerin tırmanma olasılığı konusunda endişelerini dile getirdi. Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Hamas’ın eski Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikastın ardından İran’ın intikam almak için bu hafta saldırı düzenleyebileceği ihtimalinden söz etti.

Kirby, basın brifinginde, İran’ın veya ona bağlı grupların İsrail’e yönelik olası bir saldırısına karşı Tel Aviv’e tam destek sağlayacaklarını belirtti. ABD’nin de İran’ın bu hafta bir saldırı düzenleyebileceği konusunda endişe duyduğunu açıkladı. Ancak olası saldırının zamanlaması konusunda kesin bir tahminde bulunmanın zor olduğunu vurguladı.

Kirby, ABD’nin Mısır ve Katar ile birlikte Gazze’deki ateşkes çağrısını hatırlattı ve bunun bölgedeki gerilimleri azaltması ve İran-İsrail arasındaki krizi hafifletmesi için bir umut olduğunu söyledi.

Heniyye’nin 31 Temmuz’da Tahran’da suikaste uğraması üzerine İran, İsrail’i saldırının sorumlusu olarak suçlamıştı. Tahran, bu saldırıya karşılık vereceğini açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP