DOLAR 34,1119 0.07%
EURO 38,0072 0.26%
ALTIN 2.819,790,14
BITCOIN 20565982.7618%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Son dakika haberi Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşı Türkiye'de | Dış Haberler
14 okunma

Son dakika haberi Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşı Türkiye'de | Dış Haberler

İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesini taşıyan uçak Bakü'den İstanbul'a geldi. Eygi'nin cenazesi memleketi Didim'e gönderilecek

ABONE OL
Eylül 13, 2024 07:45
Son dakika haberi Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşı Türkiye'de | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesini taşıyan uçak, Bakü’den İstanbul’a ulaştı. Eygi, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından hayatını kaybetmişti.

Eygi’nin cenazesi, İstanbul Havalimanı’nda düzenlenecek bir törenin ardından İzmir’e, daha sonra da toprağa verilmek üzere memleketi Aydın’ın Didim ilçesine gönderilecek.

İSRAİL ASKERLERİNİN EYGİ’Yİ ÖLDÜRMESİ

Olay, İsrail’in işgal ettiği Batı Şeria’da meydana geldi. İsrail askerleri, barışçıl bir gösteri sırasında göstericilere ateş açtı.

ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılmıştı. Başından vurulan Eygi, ağır yaralandı ve kaldırıldığı Filistinli bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde 6 Eylül’de hayatını kaybetti.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle mücadele eden Uluslararası Dayanışma Hareketi’nin gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi. Aynı harekete mensup olan ABD vatandaşı Rachel Corrie, 2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin öldürülmesini kınadı ve İsrail’in işlediği insanlığa karşı suçlardan hukuk önünde hesap vermesi için her platformda çaba göstermeyi sürdüreceklerini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP