DOLAR 34,0279 -0.12%
EURO 38,0492 0.32%
ALTIN 2.826,640,86
BITCOIN 21514785.97053%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

Son dakika haberi Almanya'da bıçaklı saldırı: 3 ölü | Dış Haberler
33 okunma

Son dakika haberi Almanya'da bıçaklı saldırı: 3 ölü | Dış Haberler

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Solingen kentindeki bir etkinlikte düzenlenen bıçaklı saldırıda 1'i kadın 3 kişinin öldüğü, 3 kişinin hafif, 5 kişinin ise ağır yaralandığı bildirildi. Kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:45
Son dakika haberi Almanya'da bıçaklı saldırı: 3 ölü | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bulunan Solingen şehrindeki şehir festivalinde korkunç bir olay yaşandı. Bir kişi rastgele insanlara bıçakla saldırdı.

Alman basınından alınan bilgilere göre, saldırgan olay yerinden kaçtı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Wuppertal Polis Sözcüsü Alexander Kresta, basına yaptığı açıklamada, saat 21.37’de çok sayıda tanığın polis merkezini arayarak bir kişinin bıçakla saldırdığını bildirdiğini söyledi.

Kresta, saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırganın aranmakta olduğunu, saldırgan hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadıklarını, şok içinde olan tanıkların sorgulanarak saldırgan hakkında bilgi alınacağını belirtti.

Alman Haber Ajansı DPA’nın haberine göre, ağır yaralı sayısı 5’e yükseldi. Ayrıca 3 hafif yaralı olduğu bildirildi.

KUZEY REN VESTFALYA EYALETİ İÇİŞLERİ BAKANI REUL: ÖLENLERİN 1’İ KADIN

Olay yerinde incelemelerde bulunan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Düşüncelerinin kurbanlar ve yaralananların yakınlarında olduğunu ifade eden Reul, ağır yaralıların iyileşmesi için dua edilmesini istedi.

Saldırganın rastgele insanlara bıçakla saldırdığını ve öldürdüğünü belirten Reul, saldırganın motivasyonu ve kimliği hakkında henüz hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Reul, polisin soruşturma başlattığını ve spekülasyonlardan kaçınılması gerektiğini belirtti. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve ölenlerin 1’inin kadın, 2’sinin erkek olduğunu söyledi.

Reul, şüphelinin doğrudan insanlara saldırdığını, hedef aldığı bölgelerin vücut üzerinde etkili bölgeler olduğunu ve ardından kaçtığını belirtti. “Daha fazla bilgiye sahip değiliz. Nereden geldiğini, ne söylediğini, neden yaptığını bilmiyoruz.” dedi.

Solinger Tageblatt gazetesinin haberine göre, saldırı Solingen şehrinin 650. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen festivalde gerçekleşti. Saldırıdan sonra polisin halktan şehir merkezini terk etmelerini istediği kaydedildi.

Solingen Belediyesinden yapılan açıklamada, “Çeşitlilik Festivali” ismini taşıyan ve 25 Ağustos Pazar gününe kadar sürmesi planlanan festivalde 24 ve 25 Ağustos’ta yapılacak etkinliklerin iptal edildiği duyuruldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.