DOLAR 34,0906 0.18%
EURO 38,0846 0%
ALTIN 2.833,590,16
BITCOIN 21488453.03409%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Son dakika: Filistin lideri Mahmud Abbas bugün Türkiye'ye geliyor | Dış Haberler
12 okunma

Son dakika: Filistin lideri Mahmud Abbas bugün Türkiye'ye geliyor | Dış Haberler

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bugün bir araya gelecek olan Abbas yarın da TBMM Genel Kurulu'nda hitap edecek

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 07:45
Son dakika: Filistin lideri Mahmud Abbas bugün Türkiye'ye geliyor | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere bugün Ankara’ya geldi.

Ziyaretinin bir parçası olarak Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapacak. Bu konuşmada, İsrail’in Filistin topraklarında, özellikle Gazze’de gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıları ele alacak.

TBMM Genel Kurulu, Filistin halkına ve davasına güçlü bir destek göstermek amacıyla özel bir oturum düzenliyor. Abbas’ın konuşması, Filistin halkının sesini dünya kamuoyuna duyurmak için önemli bir fırsat sunuyor.

Abbas, Türkiye’ye gelişinden önce, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya gelecek. İkili görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmelere katılacak. Görüşmeler saat 18.30’da başlayacak.

TBMM’DE KONUŞMA

Genel Kurul toplantısı, saat 15.00’te TBMM Başkanı Kurtulmuş tarafından açılacak. Abbas’a söz verildikten sonra, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıları hakkında konuşacak. Konuşma İngilizce, Türkçe ve Fransızca olarak anlık olarak tercüme edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas’ın konuşmasını Genel Kurul Salonu’nda dinleyecek.

Genel Kurul toplantısı sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis’teki Şeref Holü’nde düzenlenen Filistin temalı fotoğraf sergisini ziyaret edecek.

Son olarak, TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve beraberindeki heyeti, Meclis’teki Mermerli Salon’da ağırlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP