DOLAR 34,1041 0.22%
EURO 38,1317 0.12%
ALTIN 2.840,700,42
BITCOIN 21574051.81699%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Son dakika: ABD Başkanı Biden ağlayarak bıraktı | Dış Haberler
29 okunma

Son dakika: ABD Başkanı Biden ağlayarak bıraktı | Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat Parti Kongresi'nde yaptığı konuşmasının sonunda gözyaşlarına hakim olamadı. Biden konuşmasında Trump'a karşı sert ifadeler kullanırken, Harris'e destek istedi. Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 07:45
Son dakika: ABD Başkanı Biden ağlayarak bıraktı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Chicago’da gerçekleşen Demokrat Parti Kongresi’nde konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump’ı sert bir dille eleştirerek Kamala Harris’e tam destek istedi. Biden, Harris’in dünya liderleri tarafından saygı gören bir lider olduğunu ve Amerika’nın geleceğine damgasını vuracak tarihi bir başkan olacağını söyledi.

Biden, konuşmasının büyük bölümünü kendi dönemindeki başarılara ayırdı ve bunları Harris’le birlikte başardıklarını vurguladı. “Seni seviyoruz Joe” sloganları ve pankartları eşliğinde konuşan Biden, Harris’e olan güvenini ve desteğini dile getirdi.

Konuşmasında gözyaşlarına hakim olamayan Biden, Trump’ın Amerika’ya ağır bedeller ödetmiş bir başkan olduğunu savundu ve seçmenlerden 5 Kasım’daki seçimlerde bu düşünceyle oy kullanmalarını istedi.

REKLAM

BİDEN’DEN GAZZE MESAJI

Biden, konuşmasının dış politika bölümünde Gazze’deki çatışmaya değinerek ateşkes sağlamak için çaba gösterdiklerini ve en kısa sürede bir ateşkese ulaşmayı umduklarını ifade etti.

“Gazze’deki savaşı sona erdirmek, esirleri evlerine getirmek ve Orta Doğu’da barış ve güvenlik getirmek için çalışıyoruz. Daha büyük bir savaşı önlemek, esirleri aileleriyle yeniden buluşturmak, Gazze’ye insani yardımları artırmak ve Filistin halkının acılarını sona erdirmek için birkaç gün önce bir anlaşma önerisi sundum.” dedi Biden.

Chicago’da binlerce göstericinin katıldığı Gazze protestolarına da değinen Biden, göstericilerin hakkı olduğunu ve her iki tarafta da çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

"İSRAİL’İ SİLAHLANDIRMAYI BIRAKIN" PANKARTI

Salondaki bazı kişilerin “İsrail’i silahlandırmayı bırakın” yazılı bir pankart açması üzerine diğer partililer pankartı gizlemeye çalışırken, bir görevlinin pankartı kaldırmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

REKLAM

HARRİS’E ÖVGÜ

Biden, Harris’le birlikte çalıştıkları döneme ilişkin birçok konuya değinerek Harris’in dış politikada çok başarılı olduğunu ve olmaya devam edeceğini savundu.

Biden, “Harris, dünya liderleri tarafından saygı gören bir lider olacak çünkü halihazırda öyle. Hepimizin gurur duyacağı bir başkan olacak ve Amerika’nın geleceğine damgasını vuracak tarihi bir başkan olacak.” diyerek Harris’e övgüler yağdırdı.

Başkan adaylığından çekilmesini isteyenlere kızgın olmadığını söyleyen Biden, bunun ülke için daha iyi olduğunu ve Kamala Harris’e bayrağı devrettiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Trump’ı iç politika, dış politika ve ekonomide ağır eleştiren Biden, Trump’ın bu alanlarda Amerika’ya ağır bedeller ödetmiş olduğunu savundu.

Harris’in çok iyi bir başkan olacağını ve Amerikan çıkarları için herkesin ona göre oy kullanması gerektiğini söyleyen Biden, “Trump kim olduğunu sanıyor? Her zaman kendi çıkarlarını Amerikan çıkarlarından önde tuttu.” diye konuştu.

Konuşmacılar arasında yer alan eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Trump’ı eleştirerek Harris’e destek istedi. Trump’ın birçok suçtan yargılanan bir isim olduğunu ve başkan olmayı hak etmediğini söyleyen Clinton, Demokratların gösterdikleri çabayla “Trump’ı kaçırttıklarını” ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP