DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanan Dilruba için iddianame hazırlandı
17 okunma

Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanan Dilruba için iddianame hazırlandı

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 10:51
Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanan Dilruba için iddianame hazırlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de bir sokak röportajında yer alan Dilruba Y., hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulunması nedeniyle tutuklama kararıyla karşı karşıya kaldı. Dilruba Y.’nin 3 Eylül’de hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

“İDDİANAME HIZLA HAZIRLANDI”

Dilruba Y.’nin avukatı Hüseyin Yıldız, iddianamenin hazırlandığını ve dava açıldığını belirtti. Yıldız, “Dilruba’nın tutuklanmasının hukuksuz olduğunu, kanunda yeri olmayan bir yöntemle gerçekleştirildiğini savundu. Tutukluluğun derhal kaldırılmasını talep ediyorum. İddianamenin başsavcı vekili tarafından aceleyle hazırlandığını ve davaya hızla başlandığını görüyoruz. Davanın açılmasıyla birlikte duruşma tarihi bile belirlendi. Tutukluluk kararına itiraz ettik.” dedi.

“SİYASİ BİR KARAR NEDENİYLE TUTUKLANDIM”

Dilruba Y., bir basın kuruluşuna yaptığı açıklamada, “İktidarı eleştirdiğim düşüncesiyle siyasi bir kararla haksız yere tutuklandığımı düşünüyorum. Herkese desteği için teşekkür ederim. İnsan bu gibi durumlarda en çok desteğe ihtiyaç duyar. Herkesin desteğiyle burayı dışarıdayken olduğumdan daha güçlü bir şekilde atlatacağım. Siyasi figürlerin hakkımda bilgi sahibi olmadan basın açıklaması yapmamalarını rica ediyorum. Şu anda siyasi bir kararın ötesinde bir haksızlık yaşanıyor.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde bir sokak röportajında Instagram’a erişim engeliyle ilgili yorumları nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Dilruba Y.’nin tutukluluğuna dün itiraz edilmişti.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Hüseyin Yıldız 3-sayfa İzmir Eylül İzmir Hukuk 3.Sayfa Yaşam Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP